FAQ & Contact Zoek

Wethouder Frank den Brok uit Oss aan het woord

06-07-2020

Frank den Brok (42) woont in Berghem en is wethouder Economie & Financiën in Oss.

Het is gelukt!
“Ik ben al 5 jaar wethouder en al 5 jaar aan het strijden voor glasvezel. En nu is het gelukt, Oss krijgt glasvezel! Dit is de meest toekomstige vorm van internet en kan veel meer data verwerken dan de koperkabel. Ons dataverbruik neemt jaarlijks met 40% toe dus dit is echt de toekomst. Oss is een middelgrote stad met 23 dorpen en een groot buiten- gebied. Met name in het buitengebied zijn de verbindingen vaak nog traag. Daar is glasvezel enorm welkom.”

Unieke kans
“Ik ben al jaren bezig met de spelers op de glasvezelmarkt te verleiden. Oss is niet een super aantrekkelijke gemeente voor een commerciële partij. Dit komt door het vele buitengebied en de grote afstanden. Er kwamen wel partijen voorbij die alleen bepaalde dichtbevolkte gebieden wilden aanleggen maar het is van belang dat er glasvezel beschikbaar komt voor alle inwoners van de gemeente. Daarom ben ik erg blij dat de aanleg nu van start gaat.“

De ervaring leert…
“Ik woon zelf in Berghem. Dit is het enige dorp waar al glasvezel ligt. Dus ik ben ervaringsdeskundige en de ervaring leert dat glasvezel echt stabiel en snel is. Ik kan het iedereen aanraden! Met drie kinderen in huis, de ene op Netflix en de ander op YouTube, terwijl ik boven zonder probleem zit te videobellen… Iedereen doet zijn ding en dat kan gewoon.”

Een goede verbinding voor iedereen
“De afgelopen maanden hebben aangetoond dat een goede verbinding enorm belangrijk is. Van agrarische bedrijven in het buiten- gebied tot de thuiswerkers en scholieren. Mijn schoonvader zit in een verpleeg- huis en kan ineens videobellen – en vindt dit zelfs leuk! Mocht je zelf nog twijfelen… Je kunt nu meedoen met een aantrekkelijk aanbod. Dit is je kans om gratis te worden aangesloten op de toekomst.”

Glasvezelnieuws & updates

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Alle Nederlanders supersnel internet in 2023

Lees meer

Ambassadeurs uit de gemeente Oss aan het woord

Lees meer