FAQ & Contact Zoek

26-06-2020

Na een succesvolle vraagbundeling door Limburg Glasvezel is het moment daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Mook en Middelaar wordt aangelegd. Op vrijdag 19 juni ging symbolisch de eerste schop in de grond om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. E-Fiber en de gemeente Mook en Middelaar hebben dit moment met een klein aantal genodigden gevierd, andere belangstellenden konden het moment via een livestream volgen. Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2021 de gemeente aangesloten op het nieuwe netwerk.

 

Aanleg
In Mook & Middelaar legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door aannemer BAM. Volgens de planning ligt in het tweede kwartaal van 2021 in de hele gemeente Mook en Middelaar het netwerk. In totaal ligt er dan circa 750 kilometer gratis glasvezel van E-Fiber.

Digitale toekomst

Wethouder Karin Peters van de gemeente Mook en Middelaar: “Een goede verbinding is belangrijker dan ooit, juist in deze tijd waarin we vooral digitaal met elkaar communiceren. Met de komst van glasvezel is gemeente Mook en Middelaar helemaal klaar voor de digitale toekomst.”


Daarom glasvezel

We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 50x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu.  

Glasvezelnieuws & updates

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

Iedereen in Mook en Middelaar krijgt glasvezel

Lees meer

Planning glasvezelnetwerk Mook en Middelaar

Lees meer