FAQ & Contact Zoek

Verkoop E-Fiber aan ODF

03-05-2022

E-Fiber is verheugd aan te kondigen dat op 28 april 2022 Arcus Infrastructure Partners (“Arcus”) samen met zijn joint venture-partner De Bruijne Vos Beheer B.V. de verkoop heeft afgerond van het 100% belang in E-Fiber Exploitatie B.V. (“E-Fiber”) aan Open Dutch Fiber B.V. (“ODF”).

 

Sinds mei 2018 hebben het E-Fiber managementteam en haar oprichter Eric Vos nauw met Arcus samengewerkt. De onderneming heeft vanaf dat moment een substantiële groei doorgemaakt op de Nederlandse Telecommarkt. Het aantal glasvezelaansluitingen is vanaf 2018 met 700% gestegen. E-Fiber behoort inmiddels tot de top drie op het gebied van glasvezelaansluitingen in Nederland.

 

Eric Vos, oprichter en CEO van E-Fiber, merkte op: “De samenwerking tussen E-Fiber en Arcus stelde ons in staat om het groeitempo van het bedrijf enorm te versnellen in een periode waarin veel gemeenten in Nederland er steeds meer op gebrand waren om ervoor te zorgen dat al hun inwoners toegang verkrijgen tot de snelste breedbandinfrastructuur. Arcus is een hands-on aandeelhouder en een ondersteunende en betrouwbare partner geweest.”

 

Jack Colbourne, Arcus Partner en Asset Manager voor E-Fiber: “E-Fiber is een uitstekend bedrijf met goede vooruitzichten. Het was een genoegen om de afgelopen vier jaar met Eric Vos en zijn managementteam samen te werken. We wensen het bedrijf en zijn mensen het beste en zijn ervan overtuigd dat E-Fiber als onderdeel van de ODF-groep een belangrijke rol zal blijven spelen bij het leveren van FTTH in Nederland.

 

E-Fiber en haar aandeelhouders werden geadviseerd door Herbst Hilgenfeldt Partners (M&A Advisor), Freshfields Bruckhaus Deringer (Juridisch), Florent (Juridisch) en EY (Tax).

 

Over E-Fiber

E-Fiber is al meer dan tien jaar een van de drijvende krachten achter het groeiende glasvezelnetwerk in Nederland.