FAQ & Contact Zoek

Vele kilometers aan glasvezelkabels voor Gennep

03-02-2020

Je hebt de mannen van E-Fiber misschien al in de straten gezien, want de aanleg van het glasvezelnetwerk in Gennep is in volle gang en verloopt voorspoedig. De eerste kilometers zijn gegraven en de schouwers gaan langs de deuren om samen met de inwoners te bepalen waar de glasvezelaansluiting in huis komt. De eerste huizen worden de komende maanden al aangesloten. Kortom, er wordt hard gewerkt aan het nieuwe glasvezelnetwerk.

Facts & Figures
Ons dataverbruik stijgt jaarlijks met 40%, dus een stabiele en snelle verbinding is super belangrijk. Daarom worden er in de gemeente Gennep in totaal 8.185 woningen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Om iedereen toegang te geven tot een eigen glasvezelaansluiting, wordt er 170 kilometer aan geulen gegraven en worden er vele kilometers aan glasvezelkabels gebruikt. In bijna elke straat wordt er gegraven, maar dit is meestal binnen een dag klaar. 

Uitdagingen
Er staat Gennep ook nog een aantal uitdagingen te wachten. Zo wordt er in april op spectaculaire wijze onder de Maas door geboord en zullen er naast de provinciale N271  werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook moet er rond de Niers extra voorzichtig gewerkt worden in verband met eventuele WOII explosieven.  

Op de hoogte blijven van alle updates rond aanleg van het glasvezelnetwerk in Gennep? Download dan de E-Fiber app in de App Store of in de Google Play Store.

Glasvezelnieuws & updates

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

Eerste glasvezelkabel gelegd in Gennep

Lees meer

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

Interview: Datagebruik blijft groeien

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Iedereen is welkom… Op ons open glasvezelnetwerk

Lees meer