FAQ & Contact Zoek

Schouwen, wat is dat eigenlijk?

12-10-2018

Om de aanleg van het glasvezelnetwerk bij jou in de straat zo goed mogelijk te laten verlopen, komen we vooraf even langs. Dit heet schouwen. Elke dag bezoekt schouwer Ad Eveleens tientallen huizen om een schouwing uit te voeren. Hij kijkt dan samen met de bewoners naar wat de meest geschikte plaats is om de glasvezelkabel het huis in te brengen en de aansluiting te plaatsen.

“Omdat de inwoners vooraf ingelicht zijn over mijn bezoek, weten ze vaak wel wat ik kom doen als ik aanbel. Ik heb altijd een legitimatiepasje bij me en kleding van E-Fiber aan, zodat het meteen duidelijk is. De mensen zijn eigenlijk altijd erg aardig en gastvrij. Als ik alle kopjes koffie zou drinken die ik aangeboden krijg, zou ik aan het eind van de dag staan te stuiteren!”

Tijdens het huisbezoek bekijkt de schouwer waar de huidige kabels lopen want bestaande ingangen en gaten worden zoveel mogelijk hergebruikt. Ad vertelt: ”In nieuwe huizen loopt alle bekabeling via de meterkast, dus dit is dan ook de meest logische plaats voor de nieuwe aansluiting. Maar in sommige oude huizen zit de huidige internetaansluiting bijvoorbeeld in de woonkamer. Aangezien alle bekabeling in huis vaak daarop is aangesloten, adviseer ik dan om ook daar de glasvezelaansluiting te maken. Ik geef dus altijd een op maat gemaakt advies en vul alles in op mijn tablet. In totaal ben ik ongeveer 20 minuten bezig.”

“Het is leuk om mensen elke dag weer toegang te geven tot dit snelle en betrouwbare netwerk en ze daarmee klaar te maken voor alles wat het internet gaat brengen. Want zeker nu er steeds meer apparaten in huis tegelijk online zijn, kan dat koperdraadje dit echt niet meer aan!”

Ook benieuwd naar de mogelijkheden van glasvezel bij jou in de buurt? Gebruik dan de vergelijker en je ziet direct het aanbod op een rij!

De aanleg stap voor stap

Om het glasvezelnetwerk aan te leggen, zijn er een aantal stappen te nemen. Uiteraard proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo is je straat in een dag weer dicht en blijft je tuin nagenoeg gespaard, omdat we de glasvezelkabel ondergronds naar je huis schieten.

Alles over de aanleg

Meer glasvezelnieuws

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

E-Fiber steunt judoka Van ‘t End op weg naar Tokio

Lees meer

Grote stijging dataverbruik eerste helft 2019

Lees meer

Interview: Datagebruik blijft groeien

Lees meer