FAQ & Contact Zoek

Planning van de aanleg

Het klinkt allemaal prachtig, zo’n glasvezelkabel in de grond. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk? We leggen de planning van de aanleg graag stap voor stap uit. Tijdens de aanloop fase lichten we alle inwoners van de gemeente in dat we eraan komen.

Glasvezel Magazine

Wanneer we een overeenkomst met jouw gemeente hebben afgesloten kunnen we aan de slag met de aanleg. Om je alles te vertellen over glasvezel, de aanleg van dit netwerk en je glasvezelaansluiting, sturen we de hele gemeente het Glasvezel Magazine. 

Glasvezelgids

Wanneer je de Glasvezelgids ontvangt gaan we binnenkort in jouw buurt aan de slag met de graafwerkzaamheden. In deze Giga gids vind je alle informatie over de aanleg van het glasvezelnetwerk in jouw gemeente. Je ontvangt van de aannemer nog specifieke informatie over wanneer jouw huis wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk. Zolang je geen bericht ontvangt, is de aanleg in jouw straat nog niet aan de orde.

 

Graafwerkzaamheden

Om alle woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk moeten we bijna in alle straten graven. Heb je een abonnement afgesloten dan komen we voordat we jouw huis aansluiten langs om te schouwen. Dit betekent dat één van onze werknemers langskomt om te kijken waar in huis de glasvezelaansluiting gerealiseerd wordt. Vervolgens wordt er in de buurt een glasvezelcentrale geplaatst en beginnen we met graven.

Glasvezel informatieavonden

De aanleg van het glasvezelnetwerk kan vragen oproepen. Dat snappen we! Daarom organiseren we per gebied een glasvezel webinar. Daar vertellen wij je graag alles over de aanleg en de mogelijkheden van het nieuwe glasvezelnetwerk. Hierna is er gelegenheid om live vragen te stellen aan glasvezelexperts. 

Daarnaast organiseren we per gebied ook een inschrijfavond of een glasvezelspreekuur voor persoonlijk advies. Bekijk de pagina van jouw gemeente voor een actueel overzicht van de glasvezel informatieavonden.

Kies voor glasvezel

Benieuwd naar wat glasvezel jou kan bieden? Jij kiest welke provider er bij jou past. Een gigantische datasnelheid, met of zonder telefonie en maandelijks up- of downgrade mogelijk.

Bekijk de pakketten