FAQ & Contact Zoek
E-Fiber Vragen icoon

Persbericht: Oss, de witte vlek van de regio Noordoost Brabant?

E-Fiber Vragen icoon

15-11-2019

De afgelopen maanden heeft E-Fiber samen met de providers in de gemeente Oss campagne gevoerd om te kijken of er voldoende animo is om glasvezel aan te leggen. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingcampagne helaas niet bereikt. Daarmee laten de inwoners van de gemeente Oss de kans op glasvezel liggen.

Onvoldoende animo
Ondanks verwoede pogingen van initiatiefnemer E-Fiber, de gemeente, de verschillende providers en enthousiaste inwoners is het niet gelukt om voldoende bedrijven en huishoudens te overtuigen om een glasvezelabonnement af te sluiten. De interesse tijdens de informatieavonden was wel zeer groot en in sommige kernen is de drempel van 30% wel gehaald maar helaas gold dat niet voor de gemeente als totaal.

Blijft Oss achter?
Wethouder Den Brok: ‘Oss lijkt een witte vlek te worden in Noordoost Brabant. Bijna alle gemeenten om ons heen hebben glasvezel of krijgen dat binnenkort. Glasvezel is noodzakelijk voor economische ontwikkeling en werkgelegenheid van de toekomst. Datagebruik groeit zo’n 40% per jaar. Die groei zit bij bedrijven, bij het onderwijs dat steeds meer digitaal is en bij de zorg. En natuurlijk in onze huishoudens. Oss heeft glasvezel nodig om deze ontwikkelingen bij te houden.’

In beraad
E-Fiber en de gemeente Oss vinden het heel jammer als deze unieke kans voor de bewoners van de gemeente Oss niet doorgaat. De komende maand zullen E-Fiber, de gemeente en de providers in gesprek gaan om te kijken of er een passende oplossing te vinden is. Een eventuele verlenging van de campagne is nog niet uitgesloten.

Glasvezelnieuws & updates

Gemeente Oss tekent overeenkomst voor glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Alle Nederlanders supersnel internet in 2023

Lees meer

Ambassadeurs uit de gemeente Oss aan het woord

Lees meer