FAQ & Contact Zoek

Alles over glasvezel

Het klinkt natuurlijk super, supersnel en stabiel internet. Een bak aan data. Hét netwerk van de toekomst. Maar wat is glasvezel precies? We leggen je het graag haarfijn uit.

Paarse E-Fiber glasvezel kabel

Wat is glasvezel?

Paarse E-Fiber glasvezel kabel

Glasvezel, ook wel fiber genoemd, is een haardunne vezel gemaakt van een soort glas. Glasvezelkabels werken met licht, het verzenden van data gebeurt door het zenden van licht. Door het licht razendsnel aan en uit te zetten ontstaat er een patroon, hierdoor kan er data verzonden worden. De werking hiervan is super stabiel en snel waardoor up- en downloadsnelheid gelijk zijn.

Wat kan je allemaal met glasvezel?

Met glasvezel kan je internetten, telefoneren en televisie kijken. Glasvezel staat vooral bekend om het supersnelle, stabiele en betrouwbare internet wat het biedt. Ter illustratie, momenteel hebben de meeste huishoudens in Nederland rond de 50 Mbit/s. Via ons glasvezelnetwerk bieden de meeste providers 500 tot wel 1000 Mbit/s. Dus nooit meer bufferen en haperen.

5x verbinding met glasvezel

Het netwerk van de toekomst

5x verbinding met glasvezel

We zijn steeds meer online en we gebruiken steeds meer data. Het datagebruik in Nederland neemt jaarlijks met 40% toe, onze huidige verbinding kan deze groei niet aan. Een betrouwbaar netwerk met een enorme capaciteit is super belangrijk. Glasvezel is hét antwoord. Nu en in de toekomst.

Bekijk het aanbod

Persoonlijk en onafhankelijk advies

Wil je meer weten over de providers en hun abonnementen, maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek. Wij adviseren je dan geheel vrijblijvend, eerlijk en onafhankelijk welke provider het beste bij je past.

Maak een afspraak
provider reviews

Wat zeggen klanten?

provider reviews

Geniet van de persoonlijke aandacht van kleinere providers, de monteur gaat niet weg voordat alles werkt. En doordat er steeds meer providers bij komen en ze de concurrentie met elkaar aangaan, krijg jij altijd de scherpste prijs.

Benieuwd hoe klanten de glasvezelproviders beoordelen?

Over de providers