FAQ & Contact Zoek

Eerste schop in de grond in Castricum

27-09-2022

Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Castricum wordt aangelegd.  Op 26 september is symbolisch de eerste schop in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. Naar verwachting is begin 2024 het nieuwe glasvezelnetwerk klaar.

 

Aanleg
In de gemeente Castricum legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Aannemer BAM voert, in opdracht van E-Fiber, de graafwerkzaamheden uit. De gemeente Castricum wordt verdeeld in 7 gebieden.

 

Glasvezel wordt een primaire levensbehoefte
Samen met Floris van den Broek, CEO van Open Dutch Fiber, waar E-Fiber sinds kort onderdeel van uitmaakt, zette wethouder Valentijn Brouwer van de gemeente Castricum de eerste schop in de grond. Wethouder Brouwer is blij dat de aanleg van start is gegaan: “Digitale bereikbaarheid is onmisbaar. Door de technologische ontwikkeling van glasvezel kunnen onze inwoners nog meer diensten digitaal afnemen, via een snelle en stabiele verbinding. Een verbinding die zuiniger is in gebruik door gebruik van licht in plaats van elektriciteit. Een netwerk waar bovendien meerdere providers zich aanbieden. Daarom ben ik blij dat E-Fiber in onze gemeente deze stap zet.”

 

Floris van den Broek voegt hieraan toe: “Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen is essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand.” E-Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om Castricum toegang te bieden tot de beste telecomverbindingen. We doen dit in nauwe samenwerking met de gemeente, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren.

 

Aanleg in etappes
De gemeente Castricum wordt stap voor stap aangesloten op het glasvezelnetwerk. Alle inwoners die voor of tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Informatie over de planning van de aanleg en de providers is hier te vinden.

 

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezelverbindingen en is sinds begin 2022 onderdeel van de onafhankelijke partij voor het aanleggen en beheren van glasvezelverbindingen: Open Dutch Fiber. Beide organisaties vinden dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of het buitengebied. Daarom investeren we in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

 

Personen op de foto vlnr: Michel de Groot (Aannemer BAM), Valentijn Brouwer (wethouder), Floris van den Broek (CEO Open Dutch Fiber)

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer