FAQ & Contact Zoek

Eerste glasvezelcentrale in Egmond aan den Hoef

16-06-2022

In Egmond aan den Hoef is op dinsdag 14 juni jl. de eerste glasvezelcentrale geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Bergen.

 

Glasvezelcentrale

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in gemeente Bergen. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. Om gebruik te kunnen maken van de diensten via het glasvezelnetwerk moet een tweede PoP geplaatst worden. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Bergen Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/bergen-nh.

 

 

 

Glasvezel en thuiswerken: de tijd van aansluiten is rijp

Eerder liet wethouder Erik Bekkering al weten: ‘’Corona heeft ons laten zien dat we nog meer vanuit huis kunnen doen, maar dan moeten we wel zorgen dat die infrastructuur aanwezig is om die data snel binnen te krijgen en te verzenden.’’ Onder andere daarom is wethouder Erik Bekkering blij dat glasvezel binnen het bereik van alle inwoners komt. ’Er zijn straks geen beperkingen meer. Met glasvezel zijn meer mensen makkelijker in staat om met goed internet thuis te werken. Ook vanuit mobiliteit en duurzaamheid biedt dat heel mooie voordelen.’’

 

Kosteloze aansluiting in huis

Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer Zener in opdracht van E-Fiber. Zolang de aannemers bezig zijn met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op e-fiber.nl/bergen-nh is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt is de gemeente Bergen in het tweede kwartaal van 2023 op het netwerk aangesloten.

 

Aanleg glasvezelnetwerk Bergen (NH) gestart!

Lees meer

Bergen (NH) open voor Glasvezelnetwerk

Lees meer

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer