FAQ & Contact Zoek

Eerste schop in de grond in Castricum

12-12-2022

In Castricum is op vrijdag 9 december jl. de eerste glasvezelcentrale geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Castricum.

 

Glasvezelcentrale

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in de gemeente Castricum. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Castricum. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/castricum.

 

Kosteloze aansluiting in huis

Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer BAM in opdracht van E-Fiber. Zolang de aannemers bezig zijn met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op e-fiber.nl/castricum is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt is de gemeente Castricum in het eerste kwartaal van 2024 op het netwerk aangesloten.

Castricum open voor het glasvezelnetwerk

Lees meer

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer