FAQ & Contact Zoek

Nationale Zaaidag 2022: onze toekomst dichtbij

22-04-2022

Onze toekomst dichtbij. Het glasvezel van E-Fiber: ook goed voor bijen!

E-Fiber is dé glasvezelaanbieder in uw gemeente. Met glasvezel maken we onze communicatie toekomstbestendig voor iedereen. Onze toekomst bouwen we niet alleen met supersnel internet maar ook op de wereld waarin we deze aanleggen. En die toekomst ligt vaak dichterbij dan we denken.

We delen onze levens elke dag met elkaar via socials, websites, metaverses, verhalen, films en begrijpen dus ook dat we ervoor moeten zorgen dat we onze levens door moeten geven. En daar is meer voor nodig dan glasvezel. Daarom steunt E-Fiber de bij als bron van het doorgeven van stuifmeel als belangrijke bron van ons leven. Zo dragen we breder bij aan de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van jouw omgeving.

Bij de aanleg van onze glasvezelnetwerken zaaien we de bermen in met rode en witte klavers. Met het kleurrijke bloemenlint dat zo ontstaat, steunen we de bij. En dat is hard nodig. Want de helft van de 358 wilde bijensoorten in Nederland is bedreigd. We zullen dus meer moeten doen om dit te keren. Bijen zijn namelijk heel belangrijk voor onze voedselvoorziening: ze bestuiven ruim 70 procent van alle gewassen. Van elke hap die wij eten hebben we een derde te danken aan de bijen. Goed zorgen voor de bijen is dus bijzonder belangrijk voor onze toekomst. En dus spannen we ons als E-Fiber in om het leefgebied voor deze nuttige insecten te verbeteren.

Nationale Zaaidag

Vandaag 22 april is het Nationale Zaaidag. E-Fiber ondertekende voor het tweede jaar op rij een samenwerkingsovereenkomst met Bijenlandschap West-Brabant om het zaai-initiatief kracht bij te zetten. E-Fiber verwacht in 2022 ongeveer 500 kilometer berm met klaverzaad in te zaaien met de projecten door heel Nederland. Dat voorbeeld van een win-win-win situatie voor de omgeving: de inwoners krijgen toegang tot supersnel internet, de buurt fleurt op en de bijen krijgen een beter leefgebied. Zo brengen we onze toekomst dichterbij en geven we de bij meer toekomst.