FAQ & Contact Zoek

Montfoort & Linschoten krijgen glasvezel!

16-01-2019

De inwoners van de gemeente Montfoort kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet blijkt er zeker. E-Fiber heeft daarom met de gemeente, ondernemers en betrokken ambassadeurs naar een passende oplossing gezocht.

Alle huishoudens en bedrijven die een abonnement hebben afgesloten krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting: vraaggestuurd aanleggen. Bij de overige adressen worden de kabels doorgetrokken tot aan de gevel of, indien de bewoner daar geen toestemming toe geeft, tot in de straat.

Kiezen voor glasvezel
Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van dit nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen daarom alle inwoners en bedrijven uit Montfoort en Linschoten nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (deze uiterste datum zal tijdig worden gecommuniceerd).

Unieke kans
Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze regeling: “Ik ben blij dat we een oplossing hebben gevonden zodat mensen toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans.”

Ook Ivo ten Hagen, wethouder van de gemeente Montfoort, is blij met deze stap richting een toekomstbestendig netwerk: “Internet maakt een steeds groter deel uit van ons leven. Supersnel en betrouwbaar internet is nu en in de toekomst onmisbaar voor onze inwoners, scholen en bedrijven. Ik ben daarom blij dat E-Fiber glasvezel in Montfoort aanlegt.”

Aanleg
E-Fiber is deze maand begonnen met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Montfoort. De graafwerkzaamheden starten naar verwachting eind tweede kwartaal van dit jaar. De inwoners krijgen tijdens de zogenaamde schouwfase (nadere informatie over de planning volgt) nog de mogelijkheid om kosteloos over te stappen op glasvezel via een van de beschikbare providers: TriNed, Tweak, SNLR en Glasnet. Vergelijk de pakketten en bestel!

Meer glasvezelnieuws

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

Vraaggestuurd aanleggen in Montfoort & Linschoten

Lees meer

Planning aanleg glasvezel Montfoort & Linschoten bekend

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

Alle Nederlanders supersnel internet in 2023

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer