FAQ & Contact Zoek
Drie vrouwen met wijn en eten

Met de hele familie online deze kerst

Drie vrouwen met wijn en eten

20-12-2019

Kerst met de fam, kerst met de fam gezellig! Heerlijk – een paar dagen met elkaar onder één dak bivakkeren. Als dat maar goed gaat. En zijn jullie even uitgesproken, aan het uitbuiken of uitgeblust… Dan zijn dit de aanraders om te kijken. Met of zonder elkaar. De één op tv, de ander op een laptop en de derde op een tablet. Met glasvezel maakt het niet uit hoeveel mensen er tegelijk online zijn. Iedereen kan supersnel genieten.

 • Films
  Kerst of geen kerst. Deze films moet je eigelijk wel gezien hebben. En als je nu toch een paar dagen vrij bent en wat tijd hebt. Waarom niet nu?

1. The Irishman *****
Hier ben je wel even zoet mee. Drieëneenhalf uur zoet, om precies te zijn. Tientallen miljoenen kijkers ging je voor. Slechts 18% haalt het einde. Maar aan de lovende kritieken zal het niet liggen. Misschien is de rest van de familie in voor een weddenschap… wie haalt het einde wel?

2. Yesterday ***
Meezingen met de Beatles, lachen, huilen. Deze film heeft het allemaal. Niet opletten kan. Wel opletten kan ook. 

3. Call me by your name *****
Van de (niet zo koude) winterse sferen dompel je je onder in de Italiaanse zomer. Een klein verhaal over een romance tussen een zeventienjarige student en de oudere man die is ingehuurd als onderzoeksassistent van zijn vader. Mooie natuur, mooie taal, mooie muziek. En… een tranentrekker. 

4. Lion *****
Prachtige film over de vijfjarige Indiase Saroo die verdwaald. Na dagen zoeken komt hij duizenden kilometers verder in India terecht. Via een weeshuis wordt Saroo uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Jaren later probeert hij met de nieuwe zoekmachine Google Earth en flarden uit zijn geheugen, zijn biologische familie te traceren. Een speld in een hooiberg.

5. Moonlight *****
Chiron is pas tien, weet niet wat hem anders maakt en groeit op een een ruige buurt van Miami. HIj voelt zich verloren. Een setting voor een prachtige film waarin echt steengoed geacteerd wordt.

 • Kerstfilms
  Kerstfilms mogen natuurlijk niet aan het repertoire ontbreken. Vaak al tientallen keren gezien, dat mag de pret niet drukken. Één oog op de tv, één oog op je telefoon. Maar deze pareltjes horen erbij tijdens kerst. 

1. Love Actually ****
Die hoort er gewoon bij. Geen kerst zonder Love Actually. Het is actually kerst door deze film. 

2. Home Alone **
De eerste, tweede, derde, vierde of zelfs vijfde! Wij zijn de tel kwijt, maar je bent er in ieder geval alle kerstdagen zoet mee. 

3. Sound of Music *****
Voor het eerst dit jaar niet op tv. Maar streamen is sneller! 

4. The Holiday ***
Dit blijft een film om bij te smullen. Naast het heerlijke verhaal wil het oog natuurlijk ook wat. 

5. A bad moms Christmas, Office Christmas party, Let is snow, Three days of Christmas…
Noem maar op. Netflix heeft een eigen Feestdagen categorie voor tijdens… de feestdagen. Hier vind je van prul tot cult. Kijk allemaal tegelijk wat anders, praat elkaar bij tijdens het diner. Dat is pas kerst.

 • Nederlands glorie
  Waarom altijd zo ver van huis als je ook dichtbij kunt blijven. We reizen al wat of tijdens de kerstdagen. 

1. Harkum ***
Heerlijke flauwe Hollandse ongemakkelijkheid. Alles verandert als het kleine dropje Harkum opeens 700 miljoen euro rijker is.

2. Uit mijn keuken ***
Mocht je Bed & Breakfast leuk vinden dat is dit genieten. Letterlijk en figuurlijk. Terug te kijken op NPO. Eigenaren van een huiskamerrestaurant bezoeken en beoordelen elkaars huiskamerrestaurant. Soms vloeit de wijn rijkelijk. Soms is er geen alcoholvergunning, dan vloeit de kritiek rijkelijk.  

3. Eigen Kweek ****
Een beetje valsspelen dit. Een serie van onze Zuiderburen. Je maakt kennis met een familie die aardappels telen en al jaren moeten hebben met het hoofd boven water houden. Dit zorgt voor een rigoureuze stop naar een cannabisplantage. Dit is absoluut een lekkere serie met genoeg ruimte voor gegniffel.

4. La Carihuela ***
Nederlandse ondernemers in het Spaanse dorp La Carihuela worden gevolgd. Sommigen zoeken avontuur, vinden Spaanse paella iets te gedurfd is. Gelukkig heb je op elke straathoek wel een Friet van Piet of Kroket van Ed. Dit klink al top, toch?

5. Heel Holland Bakt *****
Mocht je op dit moment bijzijn kun je altijd een oud seizoen terugkijken! Heerlijk. En meteen wat honger creëren voor de volgende gang.

 

 • Series
  Bij een serie is het lekker dat je weet dat je (na al het zoets) er wat uren zoet mee bent. Of dagen. Weken. Hangt er vanaf waar je voor gaat natuurlijk.

1. Chernobyl *****
Een van de HBO toppers van 2019. Een mini-serie van 5 afleveringen over de kernramp in 1986. Heftig, goed en een must see.

2. Westworld *****
Hierbij zit je al wat langer aan de buis gekluisterd. Op het kruispunt van de nabije toekomst en het opnieuw bedachte verleden, is een wereld geschept waarin menselijke lust kan worden verwend zonder consequenties. Een bizarre serie. Maar ook bizar goed. 

3. Dark *****
Over bizarre series gesproken. Stel je open om verrast te worden. 

4. The Handmaid’s Tale *****
Wederom een bizar verhaal. Maar het nare bij deze serie is dat het niet volslagen onrealistisch is. Er gebeuren rare dingen in de wereld. Interessante leiders zijn voorbij gekomen, komen voorbij. Het is niet volslagen uitgesloten dat iets dergelijks ooit gebeurt… 

5. The Crown ****
Nou, een rustige serie om de lijst mee af te sluiten. The Crown gaat over het leven van Koning Elizabeth de tweede. Interessant, zeer vermakelijk en heerlijk om te binge-watchen.

 

 • Documentaires
  Nieuw, spraakmakend, interessant, verbluffend. Deze docu’s wil je zien! 

1. One child nation ****
Een mooi IDFA documentaire over de eenkindpolitiek in China, waardoor echtparen niet meer dan één kind mochten krijgen. Deze wet is in 2015 afgeschaft maar de gevolgen worden hiervan beginnen nu pas.

2. Roes ****
Heerlijk je roes uitgeslapen? Tijd voor Roes! Voel je je af en toe schuldig over het drinken van een glaasje teveel? Roes relativeert. In deze documantaire wordt ingezoomd op mensen die van een glaasje (of tien) per dag houden. Samen gaan ze voor Dry Jan.

3. Turn! ****
Hoe ver ga je om de talenten van de jeugd te ontwikkelen? Er is een prijs die ouderen en kinderen betalen voor een plaats op een podium. 

4. The Game Changers *****
Een documentaire over de voordelen van plantaardig eten voor atleten.Van succesverhalen van plantaardige atleten tot wetenschappelijke studies. Ook mega interessant voor niet-atleten. Misschien even kijken na de met vleesgevulde feestdagen… 

5. Tell me who I am ***
Het verhaal van identieke tweelingbroers waarvan één op zijn achttiende een verschrikkelijk motorongeval gehad. Hierdoor kampt hij met geheugenverlies. Aan zijn tweelingbroer de taak om de herinneringen weer naar boven te halen. Maar gebeurt dit naar eerlijkheid?

 

 • Podcast
  Geef die ogen eens wat rust. Podcasts zijn helemaal je van het. Lekker tijdens het wandelen, onderweg of thuis op de bank. Hoef je even het gekwebbel van tante Gerda niet aan te horen. En als je het doet, doe het goed! 

1. Daders ****
Een podcast waarin moordenaars, ex-TBS’ers en andere zware criminelen het woord krijgen. Hoe kwamen zij tot hun gruwelijke daad? Hebben ze spijt? Verdienen ze een tweede kans? Van kippenvel tot een vorm van begrip. 

2. El Tarangu *****
Deze podcast vertelt het verhaal over wielerheld ‘El Tarangu’. Zeven jaar na zijn dood zit hij tegenover zijn oude rivaal Lucien van Impe, mosselen te eten. Hier begint een verhaal apart. Heeft hij zijn dood in scene gezet? Wat is er aan de hand? Iemand liegt, maar wie? En waarom? Zoveel vragen, je wilt absoluut antwoorden.

3. Man, Man, Man de podcast ****
Gewoon lachen, gieren, brullen. Drie mannen die uitzoeken hoe mannelijk ze zijn aan de hand van allerlei verschillende thema’s. Herkenbare verhalen komen voorbij. 

4. Laura H. ****
Het verhaal van de jonge Laura die in de zomer van 2016 met twee kleine kinderen buiten het kalifaat van IS wordt aangetroffen. Ze komt uit ‘Sweet Lake City’. Ze is ontsnapt, huilt, wil naar huis. Een blik in een wereld die je aandacht vasthoudt. 

5. De Blankenberge Tapes ****
Absoluut een bizar verhaal waar we niet teveel woorden aan vuil maken.. Dit wil je in een ruk luisteren. Aanrader: verdiep je absoluut meer in dit verhaal, maar nadat je de podcast hebt afgeluisterd.

Glasvezelnieuws & updates

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer