FAQ & Contact Zoek
Meerdere computer schermen

Kan ik mijn oude KPN e-mail adres meenemen naar de nieuwe provider?

Meerdere computer schermen

04-07-2020

Het is natuurlijk wel fijn om een of meerdere e-mailadressen bij je internetabonnement te krijgen, maar zodra je gaat overstappen heb je een probleem. In je e-mail inbox staan namelijk veel belangrijke e-mails die je liever niet kwijt wilt. Stel dat je nu een e-mailadres hebt van je provider en je stapt over van provider, kan je dan nog wel bij die mailtjes? Helaas, je oude e-mailadres bij KPN meenemen naar een nieuwe provider is weliswaar mogelijk, maar alleen tegen betaling. De eerste 6 maanden worden de mails nog doorgestuurd, maar daarna niet meer. Wees dus goed voorbereid! Je kunt je oude e-mails niet meenemen als je overstapt naar een andere provider. Belangrijke mailtjes moet je dus op een andere manier opslaan. Daarvoor moet je een paar stappen doorlopen.

A. Stappenplan bewaren oude e-mails

 1. Maak een nieuw e-mailadres aan. Gebruik hiervoor provider onafhankelijke (gratis) e-maildiensten zoals Hotmail of Gmail. Zodra je die hebt aangemaakt, kun je in de toekomst altijd bij je mails, ook al stap je over op een andere provider.
 2. E-mail doorsturen. Stuur alle belangrijke mails van je ‘oude’ e-mailaccount door naar dit e-mailadres.
 3. Mailbox overzichtelijk maken. Je kan de mails eventueel verder labelen op basis van onderwerp of afzenders. Waarom? Omdat je bij het doorsturen zelf de afzender bent en daar niet meer op kan filteren! Let op: maak het niet te ingewikkeld! Hoe eenvoudiger je je mailbox indeelt, hoe makkelijker je de e-mail later terug kan vinden.

B. Stappenplan om nooit meer een mailtje kwijt te raken

  1. Zit je nog bij je ‘oude’ provider, en stap je nu nog niet over, koppel je oude e-mail dan aan je nieuwe e-mailadres. Dan komen alle belangrijke e-mails terecht in je nieuwe inbox.
   – Hotmail koppelen. Bij Hotmail kan je het e-mailadres koppelen door binnen Hotmail naar ‘verbonden accounts’ te gaan, en daar kan je provider e-mailadres toevoegen en dan krijg je alles ook daar binnen wat naar het provider e-mailadres wordt gestuurd.
   – Gmail koppelen. Bij Gmail staat onder ‘instellingen’ ‘inbox configureren’. Vervolgens kom je op een scherm waar verder precies staat uitgelegd hoe je een account kan toevoegen.
  2. Zorg dat je nieuwe e-mailadres overal in gebruik genomen gaat worden. Hoe eerder je dat doet, hoe groter de kans dat jij straks geen belangrijke mailtjes zal missen

C. Gehele archief overzetten
Om al je email die bij KPN al staat opgeslagen over te zetten naar je nieuwe provider is een flinke klus. Het is mogelijk maar moet door iemand met verstand van zaken worden uitgevoerd. Daarbij zal ook vooraf moeten worden gekeken of het nieuwe mailpakket dezelfde faciliteiten biedt als het huidige, denk bijvoorbeeld aan het overnemen van dezelfde mappenstructuur. Ook de file structuur (bij Outlook zijn het PST.files maar dat formaat kent een nieuwe mailcliënt mogelijk niet)! Het is vaak eenvoudiger de belangrijkste emails aan jezelf door te sturen naar je nieuwe mailadres en die binnenkomende mailtjes direct volgens een zelf gekozen gerubriceerde methode op te slaan. Dit is echter best wel een arbeidsintensief klusje!

D. Anderen informeren over jouw nieuwe e-mailadres.
Het is verstandig om aan alle adressen in jouw adresboek een mail te sturen dat jouw e-mailadres is gewijzigd. Dat kan in één mail. Stuur deze mail naar je nieuwe e-mailadres plus alle adressen uit jouw adresboek onder BCC. De adressen onder BCC zien dan alleen niet alle adressen uit jouw adresboek.

Automatisch antwoord sturen en doorsturen e-mail berichten.
Na het aanmaken van en nieuw e-mailadres kan je de mails die naar het oude e-mailadres worden gestuurd een automatisch antwoord sturen dat je e-mailadres is gewijzigd en deze mails automatisch laten doorsturen naar jouw nieuwe e-mailadres.

E. Automatisch antwoord sturen KPN

 1. Klik op Instellingen.
 2. Ga naar het gedeelte e-mail in de lijst met opties.
 3. Vink bij ‘Automatisch beantwoorden’ het selectievakje  beantwoorden aan.
 4. Vink het selectievakje ‘beantwoorden tot’ niet aan.
 5. Typ in het veld ‘Bericht’ de tekst van de boodschap.
 6. Als je de oorspronkelijke e-mail wilt terugsturen samen met het automatische antwoord, vink je het selectievakje ‘Origineel’.
 7. Klik op het pictogram ‘Opslaan’.

F. Automatisch e-mailberichten doorsturen Ziggo

 1. Klik op het pictogram ‘Instellingen’.
 2. Klik op ‘E-mail’.
 3. Vink bij ‘Automatisch doorsturen’ het selectievakje ‘Inkomende e-mail’ automatisch doorsturen aan.
 4. Typ in het veld ‘Bestemming’ het e-mailadres waarnaar e-mail moet worden doorgestuurd.
 5. Vink het selectievakje ‘Kopie van doorgestuurde berichten bewaren’ aan om een kopie te bewaren van doorgestuurde e-mail.
  Opmerking: De instellingen voor automatisch beantwoorden of filters hebben geen invloed op het automatisch doorsturen van e-mail. Als je ‘Automatisch doorsturen’ aanvinkt maar niet ‘Kopie van doorgestuurde berichten bewaren’, is automatisch beantwoorden niet beschikbaar.
 6. Klik op het pictogram ‘Opslaan’.

Let op
Bij bedrijven en instellingen als Mijn Overheid, de Zorginstelling, e.d staat jouw e-mailadres vaak in een persoonlijke account bij deze instantie. Log bij deze instantie in en wijzig jouw e-mailadres. Als je enkele maanden voordat jouw oude e-mailadres vervalt een nieuw e-mailadres hebt aangemaakt, is het niet erg wanneer je een bedrijf vergeten bent. Je kan dan jouw e-mailadres altijd nog wijzigen als je op het oude e-mailadres toch nog een mail ontvangt.

Overstappen op glasvezel?

Op zoek naar supersnel en betrouwbaar internet voor een scherpe prijs? Kies dan voor glasvezel. Met een ruime keuze uit providers is er altijd wel een pakket dat past bij jouw wensen.

Bekijk de pakketten

Glasvezelnieuws & updates

Kan ik mijn oude Ziggo e-mail adres meenemen naar de nieuwe provider?

Lees meer

Vraaggestuurd aanleggen in Montfoort & Linschoten

Lees meer

Planning aanleg glasvezel Montfoort & Linschoten bekend

Lees meer

Montfoort & Linschoten krijgen glasvezel!

Lees meer