FAQ & Contact
Paul uit Zeist aan het woord

Interview ondernemer Paul van Zonneveld uit Zeist

Paul uit Zeist aan het woord

25-09-2019

“Op een gegeven moment kunnen de huidige kabels onze datagebruik niet meer aan. Glasvezel is een goede keuze voor de toekomst”

Paul van Zonneveld (48) woont in Zeist en heeft een dierenspeciaalzaak. In zijn winkel werkt bijna alles via WiFi, een goede verbinding is een must. 

 

Als er een storing is heb ik echt een probleem

“We hebben in de winkel een camerasysteem waar een goede snelheid voor nodig is. Om dat te kunnen gebruiken waren er allerlei aanpassingen nodig. De draagkracht van het huidige aanbod was niet groot genoeg. Met een externe router komen we er wel, maar dat is niet ideaal en heeft even geduurd. Verder werkt bijna alles hier via WiFi: het kassasysteem, de computers, het alarmsysteem, de pinautomaat. Als er een storing is, heb ik echt een probleem”.

 

Dit is de toekomst

“Ik denk dat glasvezel écht de toekomst is. De telefoonlijntjes die er nu liggen kunnen het datagebruik over 10 à 20 jaar echt niet meer aan. Daarnaast is er in heel Zeist gratis WiFi maar dat werkt voor geen meter en is veel te traag. Hopelijk kunnen daar, met glasvezel, ook wat stappen in gemaakt worden.”

 

Een economische boost

“Mijn zwager woonde in Amersfoort, daar ligt glasvezel. Hij heeft een softwarebedrijf en daar liep alles heel stabiel. Na zijn verhuizing naar Zeist was dit aanpassen maar nooit de snelheid die hij gewend was. En denk aan digitale reclameborden, daar heb je ook een goede verbinding voor nodig.”

 

 Met vergelijkbare abonnementen een verstandige keuze

“Ik zie het heel simpel. Een telefoon wordt ook na 4 jaar trager. Een toestel kan op een gegeven moment alle data die er doorheen gaat ook niet meer aan. Zo zie ik het ook voor onze huidige kabels. Die kunnen op een gegeven moment ons datagebruik ook niet meer aan. Als de abonnementen niet duurder zijn dan onze huidige abonnementen dan lijkt mij glasvezel een goede keuze voor de toekomst. Dus een goede keuze voor de gemeente Zeist.”

Meer glasvezelnieuws

Ambassadeurs uit de gemeente Zeist aan het woord

Lees meer

Stel al je glasvezelvragen op één van de informatieavonden in Zeist

Lees meer

Alle Nederlanders supersnel internet in 2023

Lees meer