FAQ & Contact Zoek
Paarse E-Fiber glasvezel kabel

Informatieavonden in Deurne groot succes!

Paarse E-Fiber glasvezel kabel

22-10-2018

De belangstelling voor glasvezel blijkt zeer groot onder de inwoners van de gemeente Deurne. In totaal hebben maar liefst 1.500 inwoners een van de zes informatieavonden van E-Fiber bezocht! Samen met de vijf providers informeerde E-Fiber, initiatiefnemer van Iedereen Glasvezel, het publiek over de mogelijkheden rondom het nieuwe netwerk.

De opkomst op sommige avonden was zo hoog, dat de ruimte te klein bleek en de presentatie zelfs twee keer moest worden gegeven. Tijdens de presentatie onderstreepte E-Fiber het belang van glasvezel en liet de vele mogelijkheden de revue passeren. Ultra HD TV, leren op afstand, cloudopslag en zorg-op-afstand zijn allang geen verre toekomst meer. Ook met meerdere gezinsleden tegelijk online voor werk en school is in vele huishoudens noodzakelijk. Dit is alleen mogelijk met een stabiele verbinding en voldoende bandbreedte voor het versturen én ontvangen van data.

Geen kosten voor de inwoners
In tegenstelling tot de vorige poging in 2009 om glasvezel aan te leggen, is de eventuele aanleg van het glasvezelnetwerk voor de inwoners van de gemeente Deurne kosteloos. Daarnaast is er nu keuze uit meerdere providers, namelijk: TriNed, Tweak, SNLR, Multifiber en Glasnet. Deze partijen bieden allen diverse pakketten, van alleen internet tot uitgebreide Alles-in-1 pakketten.

E-Fiber is verrast met de grote opkomst en ziet de kansen van de gemeente Deurne positief in. “We zijn blij met het enthousiasme in de gemeente. We hopen dat de inwoners nu ook echt de stap gaan zetten en een glasvezelabonnement afsluiten. Ik kan me voorstellen dat de keuze nog best lastig is, dus ik raad iedereen aan om de online Keuzehulp te gebruiken voor een onafhankelijk advies op maat.” aldus Gerard Overmars van E-Fiber.

Glasvezelspreekuren
De komende tijd is het van belang dat er voldoende huishoudens en bedrijven in Deurne een glasvezelabonnement afsluiten, want alleen dan gaat de schop de grond in voor het nieuwe netwerk. Om nog de laatste vragen of twijfels weg te nemen, organiseert Iedereen Glasvezel in november samen met de providers speciale glasvezelspreekuren. Op gezette tijden kunnen de inwoners van de gemeente Deurne zonder afspraak binnenlopen voor vragen en advies. Ook kan er direct een abonnement worden afgesloten. De tijden en locaties van deze spreekuren worden binnenkort op de pagina van Deurne bekend gemaakt.