FAQ & Contact Zoek

Ik neem mijn buurtbewoners graag mee in de wereld van glasvezel!

12-08-2020

Buurtverbinder Bob van Woezik (51 jaar)
Bob is geboren in Druten-Zuid, zijn ouders hadden daar een cafe. Vorig jaar augustus is hij verhuisd van Dordrecht naar Zevenbergschen Hoek. Ze waren op zoek naar rust en vonden het hier. Bob wil zich nu graag inzetten voor de Gemeente Moerdijk en bewoners meenemen in het belang van glasvezel en betrouwbaar internet. Hij is net als de andere Buurtverbinders oprecht geïnteresseerd in het product glasvezel en deelt graag zijn technische kennis.

“Ik ben een technisch iemand. Dat wist ik al toen ik een jongetje van 8 was.”

Bob is elektricien, van elektronica tot hoogspanning. Zijn eerste baan was in Zwijndrecht, hij woonde en werkte 24/7 bij het dieselbedrijf van zijn neef waar hij de bedrading van grote scheepsmotoren deed. Nu is Bob werkzaam in de haven, in de Botlek, het havengebied van Rotterdam Zuid. Hij is Hoofd Elektricien bij Borax en verantwoordelijk voor de netwerkkabels tot en met 25.000 Volt die binnenkomen.

 

Een koelkast op internet aansluiten
In zijn huis is Bob fan van Google Nest, van die boxen waar je tegen praat, daar heeft hij er drie van, maar ze eten wel bandbreedte. Ook zijn verwarming is op Wifi aangesloten. Met glasvezel maakt dat niet uit, maar nu hapert nog alles. “De oude generatie vindt het vast een heel raar idee om een koelkast op internet aan te sluiten, maar het is gewoon de toekomst, daar gaan we allemaal naartoe”, zegt Bob. “Hetzelfde met m’n apple watch. In de supermarkt betaal ik met mijn horloge. De mensen achter mij staan me dan aan te kijken van wat doe jij nou? Betalen met je horloge?”

Het dorp Zevenbergschen Hoek verjongt langzaam, maar er wonen hier nog veel oudere mensen. De vraag is hoe kunnen we glasvezel tastbaar maken? Hoe overtuigen we mensen die nog helemaal niet bezig zijn met internet en de toekomst van internet. Bob denkt daar graag over na en wil zich hiervoor inzetten. Je kunt met al je vragen bij hem terecht. Als Buurtverbinder heeft hij een poster achter zijn raam hangen: Hét informatiepunt voor glasvezel. 

“Nu heb ik de titel Buurtverbinder, maar graag doe ik meer. Ik neem buurtbewoners graag mee in de wereld van glasvezel. Glasvezel leeft hier nog niet echt en daar breng ik graag verandering in.”

 

Dit is echt het moment! Je moet er nu bij zijn
Er is nog te weinig animo en dat moet veranderen in het belang van de bewoners zelf, want zoals Bob zegt: “Als een bewoner zich niet heeft aangemeld en niet van te voren een abonnement heeft afgesloten, dan wordt dat rolletje voor je in de stoep ingegraven, maar dan rollen ze gewoon verder, zonder dat het kabeltje bij jou naar binnen gaat. En naderhand kost het je wel 450 euro aansluitkosten (vastrechtvergoeding), dus dit is echt het moment! Je moet er nu bij zijn.” Aldus, Bob van Woezik. 

“Mijn contract bij Tweak is al afgesloten. Ik kan echt niet wachten tot oktober als ik glasvezel krijg. Ik ga direct m’n Mac op de Wifi aansluiten, want nu is de Wifi echt dramatisch. Netflix vind ik leuk en ik speel nog steeds graag World of Tanks online, daar ben ik helemaal gek van en straks hoef ik niet meer te wachten op het laden, dan wordt het gamen echt een feestje!” 

 

Bob van Woezik (51 jaar) is Elektricien bij Borax Botlek Rotterdam en woont in Zevenbergschen Hoek

Glasvezelnieuws & updates

Aanleg symbolisch van start in Moerdijk

Lees meer

Goed nieuws, gemeente Moerdijk krijgt glasvezel!

Lees meer