FAQ & Contact Zoek

Gelukt! Iedereen in Bergen krijgt glasvezel

13-11-2019

Het is gelukt in Bergen, er komt een glasvezelnetwerk voor iedereen! Dit goede nieuws is het resultaat van de inzet van lokale glasvezelambassadeurs en samenwerking met de beschikbare providers. Door de aanleg slim te combineren met de aanleg in Gennep krijgen de gemeenten Mook en Middelaar en Bergen een 100% dekkend glasvezelnetwerk. De aanleg zal in maart 2020 van start gaan.

Limburg glasvezel heeft in het afgelopen half jaar met tientallen ambassadeurs campagne gevoerd voor een glasvezelnetwerk. Door het samenvoegen van de drie gemeenten is er voldoende draagvlak bij de inwoners om de aanleg te rechtvaardigen. E-Fiber zal er voor zorgen dat het glasvezelnetwerk in de gemeente wordt aangelegd. 

Aanleg
De graafwerkzaamheden starten naar verwachting in maart 2020. De inwoners zullen nadere informatie ontvangen over de start en de aanleg van het netwerk. Voordat de schop in de grond gaat krijgt ieder huishouden bezoek van een schouwer. Deze kijkt samen met de bewoner naar de plek waar de glasvezelkabel straks het huis in moet komen. 

Aanmelden kan nog steeds
Iedere woning binnen het aansluitgebied wordt voorzien van een eigen aansluiting. Huishoudens en bedrijven die ook gebruik willen maken van glasvezeldiensten, maar nog geen glasvezelabonnement hebben afgesloten, kunnen zich alsnog aanmelden. Zolang de graafploegen nog aanwezig zijn in de gemeenten, worden er geen kosten in rekening gebracht. De verwachting is dat de aanleg tot februari 2021 zal duren. 

Inwoners die alsnog willen inschrijven kunnen dat eenvoudig online doen.

Glasvezelnieuws& updates

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Alle Nederlanders supersnel internet in 2023

Lees meer

Iedereen is welkom… Op ons open glasvezelnetwerk

Lees meer
Iedereen glasvezel app

Actuele informatie

Iedereen glasvezel app

Wil je op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen en de actuele status rond de aanleg in Bergen?

Download dan de E-Fiber app in de App Store of in de Google Play Store.