FAQ & Contact Zoek

Hoe werkt de aanleg van glasvezel?

Het klinkt allemaal prachtig, zo’n glasvezelkabel in de grond. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? Hoe verloopt de overstap?

 

Stap voor stap

We doen ons uiterste best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Benieuwd hoe dit eigenlijk in zijn werk gaat? We leggen het proces van de aanleg graag stap voor stap uit.

Aanloop

Tijdens de aanloop fase lichten we alle inwoners van de gemeente in dat we eraan komen. We voeren campagne om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de kans  krijgen om een glasvezelabonnement af te sluiten.

Daarnaast maakt onze partner-in-aanleg, de aannemer, vooraf een compleet ontwerp van het glasvezelnetwerk zodat alle woningen en bedrijven worden aangesloten.

Schouwen

Om de aanleg van het glasvezelnetwerk zo goed mogelijk te laten verlopen, komen we vooraf bij iedereen met een abonnement even langs. Dit heet schouwen. Op afspraak komt er bij elke woning een monteur langs en wordt er bepaald waar de glasvezelaansluiting in huis geplaatst wordt. Meestal is dit in de meterkast.

Graven

Voordat we beginnen met graven, wordt er in de buurt een glasvezelcentrale geplaatst. Hierin hangt allerlei belangrijke apparatuur en komen de glasvezels van alle woningen bij elkaar. Vervolgens begint het graven. Om alle woningen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk moeten we bijna in alle straten graven. Binnen een dag is de straat weer dicht en heb je vrijwel altijd weer netjes toegang tot je woning. Je tuin blijft gespaard, want we schieten de kabel meestal onder de grond naar de gevel van je huis.

Huisaansluiting

Tijdens de huisaansluiting trekt de monteur van de aannemer de glasvezelkabel je huis in. Vervolgens wordt de aansluiting op de afgesproken plek geïnstalleerd.

Oplevering

Hierna is het aan je glasvezelprovider om te zorgen dat het door jou gekozen abonnement wordt geïnstalleerd. En dan kan het feest beginnen. Vanaf nu kun je genieten van het allersnelste netwerk van Nederland en ben je klaar voor de toekomst!

e-fiber glasvezelproviders

Kies voor glasvezel

e-fiber glasvezelproviders

Benieuwd naar wat glasvezel jou kan bieden? Jij kiest welke provider er bij jou past. Een gigantische datasnelheid, met of zonder telefonie en maandelijks up- of downgrade mogelijk.

Bekijk de pakketten