FAQ & Contact Zoek
Meisjes met schop bij eerste graafmoment glasvezel

Gemeente Zundert krijgt glasvezel!

Meisjes met schop bij eerste graafmoment glasvezel

05-03-2020

De inwoners van de gemeente Zundert kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet in alle kernen bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet is er zeker. E-Fiber heeft daarom besloten toch een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan te leggen in de hele gemeente Zundert. De aanleg van het glasvezelnetwerk begint in de zomer van 2020.

Grote meerwaarde
“De komst van een glasvezelnetwerk is van grote meerwaarde voor onze inwoners en bedrijven, met name in het buitengebied”, zegt Patrick Kok, wethouder bij de gemeente Zundert. “Daarom ben ik blij dat er genoeg enthousiasme en belangstelling is waardoor, degene die het graag willen, gebruik kunnen gaan maken van glasvezel’’. Ook Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Zundert toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk.” 

Aanleg
E-Fiber zal in de zomermaanden starten met de aanleg van glasvezel in Zundert. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden. Nadere informatie planning volgt op korte termijn, maar naar verwachting zal de aanleg in augustus van start gaan. 

Omdat het benodigde deelnemerspercentage niet is gehaald krijgen alleen inwoners en bedrijven met een abonnement een aansluiting in huis. Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van het glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis noodzakelijk. 

Aanmelden kan nog
Tijdens de aanleg kunnen alle inwoners en bedrijven nog profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (deze uiterste datum wordt tijdig gecommuniceerd). Inwoners die geen  abonnement afsluiten kunnen op een later moment overstappen, hier komen wel aansluitkosten bij kijken.

De aanleg, hoe werk dat?

We kunnen we aan de slag en de aanleg is een fluitje van een cent. Je hoeft niet eindeloos te wachten op een monteur en je kostbare vrije dagen te vergooien. Wij doen het slimmer. We vragen je één keer om de monteur toegang tot je woning te geven. Mocht het tijdstip jou niet uitkomen, dan bel je ons voor een nieuwe afspraak. Daar doen we niet moeilijk over.

Meer over de aanleg

Meedoen kan nog!

Wil je ook kosteloos een glasvezelaansluiting in huis zodat je kunt genieten van het snelste en meest stabiele internet van Nederland? Dat kan nog. Het enige wat je moet doen is een abonnement afsluiten bij een van de providers en dan sluiten we je gratis aan.

 

Bekijk het aanbod

Glasvezelnieuws & updates

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer