FAQ & Contact Zoek
Meisjes met schop bij eerste graafmoment glasvezel

Gemeente Oss krijgt glasvezel!

Meisjes met schop bij eerste graafmoment glasvezel

05-03-2020

De inwoners van de gemeente Oss kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingscampagne niet in alle kernen bereikt, maar het enthousiasme voor supersnel en stabiel internet is er zeker. E-Fiber heeft daarom besloten toch een toekomstbestendig glasvezelnetwerk aan te leggen in de hele gemeente Oss. De aanleg van het glasvezelnetwerk begint in de zomer van 2020.

Unieke kans
Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Oss toch nog kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans.”

Aanleg
E-Fiber zal in de zomermaanden starten met de aanleg van glasvezel in Oss. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook alle buitengebieden van Het Wild tot aan Keent. Informatie over de planning van de aanleg volgt zo snel mogelijk.

Omdat het benodigde deelnemerspercentage niet is gehaald, krijgen alleen de inwoners met een abonnement een aansluiting op hun adres. Voor de overige adressen blijft de glasvezel in de straat liggen. Om nu, of in de nabije toekomst, gebruik te kunnen maken van dit nieuwe glasvezelnetwerk is een aansluiting tot in het huis of bedrijfspand noodzakelijk. Tijdens de aanleg kunnen daarom alle
inwoners en bedrijven nog steeds profiteren van een kosteloze huisaansluiting. Daarvoor dient men op tijd een abonnement af te sluiten bij een van de glasvezelproviders (de uiterste datum zal tijdig
worden gecommuniceerd).

Voor mensen die geen abonnement hebben afgesloten, blijft de mogelijkheid bestaan om op een later tijdstip een aansluiting te realiseren. Dit is dan echter wel tegen betaling van de aanlegkosten van de straat tot in huis.

 

Glasvezelnieuws & updates

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

Iedereen is welkom… Op ons open glasvezelnetwerk

Lees meer

Met de hele familie online deze kerst

Lees meer