FAQ & Contact Zoek
Gemeente Moerdijk krijgt glasvezel

Goed nieuws, gemeente Moerdijk krijgt glasvezel!

Gemeente Moerdijk krijgt glasvezel

31-03-2021

De inwoners van de gemeente Moerdijk kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel in de hele gemeente. Dit goede nieuws is vandaag bekend gemaakt na het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Moerdijk en E-Fiber. Op 12 april zetten zij samen symbolisch de eerste schop in de grond als startschot van de aanleg van het glasvezelnetwerk.

 

Unieke kans
De aanleg van glasvezel is belangrijk in Moerdijk, want het datagebruik in Nederland neemt jaarlijks met 40% toe. “Onze hele maatschappij is nu al afhankelijk van een goede verbinding. Ik ben ervan overtuigd dat snel en betrouwbaar internet in de toekomst alleen nog maar belangrijker wordt. Glasvezel biedt dan echt een uitkomst!”, aldus wethouder Jack van Dorst. Eric Vos, directeur van E-Fiber, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Ik ben blij dat de aanleg straks van start gaat zodat alle inwoners en ondernemers van de gemeente Moerdijk kunnen profiteren van de voordelen van het glasvezelnetwerk. Dit is een unieke kans.” 

Aanleg
De gemeente Moerdijk zal stap voor stap worden aangesloten op het glasvezelnetwerk om overlast zoveel mogelijk te beperken. Hierbij worden niet alleen de kernen aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar ook het buitengebied. De werkzaamheden worden, in opdracht van E-Fiber, uitgevoerd door NKM. De graafwerkzaamheden starten in Zevenbergen-Oost.

Daarom glasvezel
We doen steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan online streamingdiensten zoals Netflix en Videoland of online gaming. Hiervoor is een snelle en betrouwbare verbinding nodig. Ook is glasvezel een stuk vriendelijker voor het milieu. Het netwerk van E-Fiber is een open netwerk met meerdere aanbieders. De inwoners van Moerdijk kunnen kiezen bij een van de vele providers. Meer informatie is te vinden op e-fiber.nl/moerdijk

Glasvezelnieuws & updates

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer