FAQ & Contact Zoek
Eerste abonnees glasvezel Hoeksche Waard

Algemeen

Glasvezel-fans van het eerste uur in het zonnetje

Eerste abonnees glasvezel Hoeksche Waard

03-05-2021

Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Hoeksche Waard, maar de bewoners kunnen nu al kiezen voor glasvezel door een abonnement af te sluiten. De eerste bewoners die meteen volmondig JA hebben gezegd tegen glasvezel zijn verrast met een bloemetje vanuit E-Fiber.

De allereerste!
Mees en Jenny Weber uit Strijensas staan te springen om een snelle verbinding en twijfelden ook geen moment toen ze hoorden dat er een glasvezelnetwerk zou worden aangelegd in gemeente Hoeksche Waard. “We wonen in het buitengebied en werken regelmatig thuis. Daar is snel en betrouwbaar internet voor nodig. We zijn dan ook heel blij met de komst van het glasvezelnetwerk.” aldus Mees Weber.

Ook Sicco de Jong van E-Fiber, die de bloemen mocht overhandigen, is blij dat ze aan de slag kunnen. “Het is mooi dat we al veel enthousiaste geluiden vanuit de gemeente Hoeksche Waard horen en het leek ons een leuk idee om deze echte ‘glasvezel-fans’ in het zonnetje te zetten. Het is fijn dat we nu echt kunnen gaan beginnen met de aanleg.“

Ruime providerkeuze
In Hoeksche Waard legt E-Fiber een open netwerk aan, waar elke provider zijn diensten op kan leveren. En met de nieuwe provider Kliksafe is er nu keuze uit maar liefst tien verschillende providers waar een glasvezelabonnement afgesloten kan worden. Dit is nodig om straks, als de glasvezelkabels in de grond liggen, gebruik te kunnen maken van het nieuwe en snelle netwerk.

Planning aanleg
De werkzaamheden worden, in opdracht van E-Fiber, gerealiseerd door zowel BAM als Spitters. BAM start eind mei met de werkzaamheden in Strijen en Strijensas. Spitters begint in november in Oud-Beijerland met de aanleg van het westelijke deel van het netwerk. Klik hier voor de gehele planning te vinden.

Ander nieuws

E-Fiber bereikt belangrijke mijlpaal!

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer