De voordelen van glasvezel

Dat internet is een blijvertje. En we weten dat we steeds meer data verbruiken. Hoe belangrijk is het dan niet dat we gebruik kunnen maken van een betrouwbaar netwerk met een enorme capaciteit! Snel internet is geen luxe meer, maar hartstikke noodzakelijk. Glasvezel is hét antwoord om gegarandeerd snel te kunnen internetten. Nu en in de toekomst. Internet via glasvezel betekent een nieuwe vrijheid. Om te kunnen doen wat je wil, wanneer je wil. En... bij wie je maar wil. Want je bent vrij om te bepalen bij wie je internet, tv of telefonie afneemt. Glasvezel is een ‘open’ netwerk met meerdere aanbieders. Zo kies je altijd de provider bij wie je je het beste thuis voelt.

Zo werkt het
Een gratis glasvezelaansluiting voor iedereen. Daar staan we voor. En in iedere gemeente waar E-Fiber glasvezel aanlegt, kun je op ons rekenen. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Als - in de meeste gevallen - 40% van de inwoners en ondernemers een pakket heeft besteld bij een van de providers, voorzien wij alle adressen kosteloos van een aansluiting. En natuurlijk kies je er uiteindelijk zelf voor of je ook echt gebruik wilt maken van je aansluiting. Maar als het straks eenmaal zover is; wedden dat je niet meer anders wil! 

 

Betrouwbaar netwerk

Internet is een onlosmakelijk onderdeel van ons leven geworden. Iedereen is online en daarom zijn wij het ook. We werken thuis en onze communicatie wordt met de dag digitaler.

Het is daarom logisch dat je een verbinding wilt die je blind kunt vertrouwen. Een verbinding die geen last heeft van het netwerk van de buren of overbelasting. Een verbinding die net zo goed werkt in de stad als op het platteland en die blijft werken na een een blikseminslag of andere storing. Gewoon, een verbinding die net zo betrouwbaar is als het water uit de kraan en de stroom uit de muur.

Die verbinding heet glasvezel. De meest betrouwbare en snelle verbinding met de grootste capaciteit.

 • De verbinding werkt altijd doordat het netwerk in ringen wordt opgebouwd, als er een storing van links is, gaat het licht gewoon via rechts!
 • Altijd gas, water, licht en internet
 • Even betrouwbaar in de stad als in een buitengebied

Enorme capaciteit

Een groot bestand downloaden terwijl je Netflix streamt op de TV, Nu.nl checkt op je smartphone en je zoon boven zit te gamen? Dat kan dus allemaal tegelijk met glasvezel.  Up- en downloaden heeft geen invloed meer op de internetsnelheid van andere apparaten in huis. Je kunt sport kijken in full HD terwijl de rest van het gezin zonder problemen hun computers en smartphones gebruikt. Iedereen tegelijk online zonder gezeur. Geen haperende YouTube filmpjes meer, bufferen is verleden tijd, Skype stoort niet en een film is binnen een paar seconden gedownload. Altijd.

Dat is de capaciteit die glasvezel biedt. Te gek toch?

 •  Allemaal tegelijk online
 • Niets is teveel gevraagd voor de verbinding
 • Zonder problemen up- en downloaden 

 • Moeiteloos video/beelden streamen

Een nieuwe vrijheid

Glasvezel biedt alle vrijheid waar je aan gewend bent. Wij begrijpen dat je niet wilt kiezen tussen snelheid en kwaliteit.

Je wil je favoriete TV-programma kijken wanneer dat jou uitkomt en zonder problemen kunnen thuiswerken, streamen en gamen. Ook wil je net zo snel up- en downloaden op je telefoon als op je laptop. Kortom, je wilt niet beperkt worden in je internetgebruik.

Niks geks in onze ogen, wij willen die vrijheid immers ook. En daarom gunnen we iedereen glasvezel, het snelle en betrouwbare netwerk dat je al deze vrijheid geeft. En je bent vrij om te bepalen bij wie je internet, tv of telefonie afneemt. Glasvezel van E-Fiber is namelijk een zogeheten ‘open’ netwerk met meerdere aanbieders. Zo krijg je de beste diensten via de provider waar jij je thuisvoelt.

 •  Kies zelf de provider 
 • Snelheid én kwaliteit 

 • Ruime keuze in TV-zenders

Supersnel toegang tot internet, telefonie en televisie

Wanneer veel apparaten gebruik maken van een internetverbinding kan de snelheid afnemen. Met glasvezel is dit niet het geval. Je blijft altijd gegarandeerd van razendsnel internet en ontvangt zo de snelheid waar je voor betaalt.

Alleen de draadloze verbinding verliest nog wel eens wat snelheid. Het signaal moet door muren en plafonds en andere wifi-signalen kunnen jouw signaal storen. Gelukkig krijg je met de supersnelle glasvezelverbinding zoveel Mbps binnen dat je ook de beste draadloze verbinding hebt.

Maar, dat is niet het enige voordeel van de snelheid, er is meer! Je zal nooit meer een game verliezen door een trage verbinding, je bent de snelste met online veilingen en je staat vooraan bij het online kopen van concertkaartjes. Ook kijk je zonder haperen TV op je tablets en kun je razendsnel up- en downloaden.

 Wat wil je nog meer?

 •  De snelheid wordt nooit minder
 • Altijd de snelheid waar je voor betaalt 

 • De snelste draadloze verbinding

Hét netwerk van de toekomst

E-learning, E-health, Domotica, the Cloud en Internet of Things zijn geen science fiction. Het zijn termen die de huidige wereld samenvatten. Onze wereld.

Wel eens wat opgeslagen in Google Drive of een andere Cloud? Is jouw energieleverancier je al aan het opwarmen voor slimme thermostaten zoals Nest en Toon? En regel jij je zorg online? Bijvoorbeeld een online consult met een arts?

Het gemak staat voorop en de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom stijgt ons datagebruik ieder jaar met 40%. Maar om met plezier gebruik te maken van deze fascinerende digitalisering is een snelle en betrouwbare internetverbinding onmisbaar. Een verbinding via glasvezel dus.

Sneller, betrouwbaarder en krachtiger dan alle andere opties. Sterker nog, wij durven wel te stellen dat glasvezel van E-Fiber het netwerk is dat als enige écht geschikt is voor de toekomst. Want glasvezel is niet alleen functioneel, het is ook duurzamer dan koper en het zorgt voor minder stroomgebruik.

 •  Met glasvezel klaar voor de toekomst 
 • Het duurzaamste netwerk 

 • Snel, betrouwbaar en veel capaciteit