FAQ & Contact Zoek

Gemeente Gorinchem krijgt een glasvezelnetwerk

24-12-2021

Inwoners van de gemeente Gorinchem kunnen zich klaarmaken voor de komst van glasvezel. Op donderdag 23 december hebben wethouder Joost van der Geest en directeur Eric Vos de samenwerkingsovereenkomst digitaal ondertekend. E-Fiber start komend voorjaar met de aanleg. Naar verwachting is medio 2024 de hele gemeente aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. 

 

Glasvezel speelt in op onze vraag naar data, bijvoorbeeld via streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, vergaderen op afstand en online gaming. Dit vraagt ​​om een ​​snelle en betrouwbare verbinding. Thuiswerken, videobellen en tv kijken op aanvraag zijn in hoog tempo de nieuwe standaard geworden. Ook in de zakelijke wereld neemt het dataverkeer toe. Bijvoorbeeld voor technische bedrijven, die zware applicaties nodig hebben, en voor de dienstverlenende sector. Alleen glasvezel kan de groei aan dataverkeer aan.

Tot in de buitengebieden
E-Fiber legt voor alle ruim 19.500 adressen in de gemeente Gorinchem een ​​glasvezelnetwerk aan. Wethouder Joost van der Geest: “Een snelle, betrouwbare en stabiele netwerkverbinding is vandaag de dag essentieel. Met de glasvezelkabel in de basis Gorinchem ontwikkelen we optimale digitale bereikbaarheid. Zo versterken we ons woon- en werkklimaat in de stad, werken we aan onze ambities om te vernieuwen én verbinden.”

Ruime keuze
Het netwerk van EFiber is een open netwerk – alle providers zijn welkom om hun internetdiensten aan te bieden. In de gemeente Gorinchem kiezen inwoners eenvoudig via e-fiber.nl/gorinchem uit pakketten van tien providers, elk met een kosteloze overstapservice. Wie graag advies wil over de pakketkeuze en de overstap, kan vrijblijvend een afspraak maken met een onafhankelijke glasvezelkeuze-expert via e-fiber.nl/persoonlijk-advies .

Aanleg in etappes
De gemeente Gorinchem wordt stap voor stap aangesloten op het glasvezelnetwerk. Van de Gildenwijk tot Papland, de hele gemeente komt aan de beurt. Aannemer BAM voert in opdracht van E-Fiber de graafwerkzaamheden uit. Daarbij wordt de overlast voor inwoners beperkt; bijna elke straat die opengaat, is binnen een dag weer dicht. Alle inwoners die voor de aanleg een glasvezel abonnement afsluiten, krijgen een glasvezel aansluiting in huis. Informatie over de planning van de aanleg en de providers is te vinden op e-fiber.nl/gorinchem.

Glasvezelnieuws & updates

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

In 2025 is 84% van Nederland voorzien van glasvezel

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

Kan ik mijn oude KPN e-mail adres meenemen naar de nieuwe provider?

Lees meer