FAQ & Contact Zoek
Meisjes met schop bij eerste graafmoment glasvezel

Gemeente Deurne krijgt glasvezel!

Meisjes met schop bij eerste graafmoment glasvezel

08-01-2019

Het is gelukt in Deurne; er komt een glasvezelnetwerk voor iedereen! Het enthousiasme voor glasvezel bleek erg groot te zijn onder de inwoners van Deurne. Dit goede nieuws is het resultaat van de inzet van lokale glasvezelambassadeurs en de samenwerking met de providers. De eerste werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2019.

Eric Vos van E-Fiber is enthousiast: ‘Er was enorme vraag naar een stabiel netwerk in de gemeente Deurne. We zijn blij verrast door het grote enthousiasme. Niet alleen in de buitengebieden zitten mensen te springen om supersnel internet, maar ook in de kern van Deurne zelf. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk ben je de komende decennia verzekerd van een stabiele en betrouwbare internetverbinding.’

 

Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne is erg verheugd met het resultaat: ‘Een mooi begin van 2019! Ik bedank onze inwoners en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bij de aanmelding zal mogelijk niet iedereen het zich gerealiseerd hebben, maar hierdoor hebben we er samen voor gezorgd dat het glasvezelnetwerk in de hele gemeente wordt uitgerold. Of zoals Neil Armstrong ooit zei: een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.’

 

Aanleg

De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart en in het tweede kwartaal van 2019 gaat de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zullen naar verwachting 18 maanden in beslag nemen. Tijdens deze aanlegperiode worden er in Deurne circa 15.000 aansluitingen gerealiseerd. De planning wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Gratis aansluiting

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen nog steeds profiteren van een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk. Het enige wat je hoeft te doen is een abonnement afsluiten bij een van de beschikbare providers. De mogelijkheden van providers Tweak, TriNed, Multifiber, Glasnet en SNLR kun je vergelijken via Keuzehulp. Ook voor ondernemers is er volop keuze en maatwerk beschikbaar.

Meer glasvezelnieuws

KPN uitsluitend in kern van Deurne

Lees meer

Glasvezelkrant ook op de mat in Deurne

Lees meer

Deurne tekent overeenkomst glasvezel

Lees meer