FAQ & Contact Zoek

Geen glasvezel in De Rips en Elsendorp

08-07-2020

Netwerkbeheerder E-Fiber legt in de regio glasvezel aan in diverse gemeenten. Om de netwerken met elkaar te verbinden wordt er een glasvezelkabel aangelegd die ook De Rips en Elsendorp passeert. Hierdoor zouden alle huizen en bedrijven uit deze dorpen gratis een aansluiting in huis krijgen. Helaas heeft E-Fiber moeten besluiten om beide dorpen niet van een glasvezelnetwerk te voorzien.

 

E-Fiber is tot dit besluit gekomen om de volgende redenen:

 

De gemeente Gemert-Bakel, waaronder beide dorpen vallen, heeft na lange tijd niets van zich te hebben laten horen pas in een zeer laat stadium een vergunning afgegeven. De gemeente heeft vóór het verlenen van de vergunning eveneens een vergunning verleend aan Delta Fiber voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in dezelfde dorpen. Daarnaast heeft de beoogde aannemer Van Gelder zich in een laat stadium teruggetrokken als aannemer voor E-Fiber omdat zij exclusief voor Delta Fiber willen werken.

 

E-Fiber legt in principe geen dubbele netwerken aan, gezien het desinvesterende karakter ervan en ziet daarom af van de aanleg van een glasvezelnetwerk in beide dorpen. Wel wordt de zogenaamde backhaulroute vanuit Deurne aangelegd die deze dorpen passeert. Alle bewoners die zich hebben ingeschreven zullen door de deelnemende providers worden geïnformeerd.