FAQ & Contact
Paarse glasvezelkabel

Etten-Leur laat kans op glasvezel liggen

Paarse glasvezelkabel

12-03-2020

De aanleg van een glasvezelnetwerk in Etten-Leur is van de baan. Er is niet voldoende animo vanuit de inwoners van de gemeente. Het benodigde percentage van 30% van de bedrijven en huishoudens is niet gehaald. Daarmee is de kans op glasvezel in Etten-Leur verkeken.

De aanleg van een glasvezelnetwerk in Etten-Leur is van de baan. Er is niet voldoende animo vanuit de inwoners van de gemeente. Het nodige aanmeld percentage van 30% van de bedrijven en huishoudens is niet gehaald. Daarmee is de kans op glasvezel in Etten-Leur verkeken.

 

Onvoldoende animo
De vraagbundelingscampagne heeft uitgewezen dat er op dit moment te weinig animo is voor glasvezel. Hierdoor gaat de aanleg van het netwerk niet door in de gemeente. Inwoners die zich wel hebben aangemeld ontvangen bericht dat het contract wordt ontbonden.

 

Eric Vos van E-Fiber vindt het een spijtige uitkomst: “We hadden graag geïnvesteerd in de aanleg van een glasvezelnetwerk in Etten-Leur. Het is een kostbare investering, vandaar dat een minimale deelname (zo’n 30% van de huishoudens) noodzakelijk is om de aanleg rendabel te maken. We willen iedereen die zich heeft aangemeld en iedereen die zich heeft ingezet ontzettend bedanken!”