FAQ & Contact Zoek

Gorinchem open voor glasvezelnetwerk

02-06-2022

Het moment is daar: het glasvezelnetwerk in gemeente Gorinchem wordt aangelegd. Op 2 juni is symbolisch de eerste schop in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk af te trappen. Naar verwachting is iedereen binnen het aanleggebied in het tweede kwartaal van 2024 aangesloten op het nieuwe netwerk.

 

Aanleg
In de gemeente Gorinchem legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Aannemer BAM voert, in opdracht van E-Fiber, de graafwerkzaamheden uit. De gemeente Gorinchem wordt verdeeld in 8 gebieden. De werkzaamheden starten in Wijdschild.


Glasvezel wordt een primaire levensbehoefte
Samen met Eric Vos (E-Fiber) zette Wethouder Joost van der Geest van de gemeente Gorinchem de eerste schop in de grond. Wethouder Van der Geest is blij dat de aanleg van start is gegaan: “Met glasvezel kunnen we onze digitale bereikbaarheid enorm verbeteren. We hebben allemaal goed internet nodig omdat we privé en voor ons werk steeds meer online doen. Denk aan video streamen of gamen, of aan huisapparatuur dat je via wifi kunt bedienen zoals zo’n slimme deurbel of verlichting. Afgelopen jaren zijn we ook steeds meer zijn gaan thuiswerken. Dat betekent dat steeds meer apparaten zijn aangesloten op internet en er steeds meer dataverkeer is, daarvoor heb je snel internet met veel capaciteit nodig.”

 

Daarom glasvezel

Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, bijvoorbeeld via streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, vergaderen op afstand en online gaming. Dit vraagt om een snelle en betrouwbare verbinding. Thuiswerken, videobellen en tv kijken on demand zijn in hoog tempo de nieuwe standaard geworden. Ook in de zakelijke wereld in Gorinchem neemt het dataverkeer toe. Bijvoorbeeld voor technische bedrijven, die zware applicaties nodig hebben, en voor de dienstverlenende sector. Alleen glasvezel kan de verwachte groei aan dataverkeer aan. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders.

 

Aanleg in etappes
De gemeente Gorinchem wordt stap voor stap aangesloten op het glasvezelnetwerk. Alle inwoners die voor of tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten, krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. Informatie over de planning van de aanleg en de providers is te vinden op e-fiber.nl/gorinchem.

Gemeente Gorinchem krijgt een glasvezelnetwerk

Lees meer