FAQ & Contact Zoek
Graafmoment glasvezel

Eerste glasvezelkabel gelegd in Deurne

Graafmoment glasvezel

16-08-2019

Na een intensieve en succesvolle vraagbundeling en voorbereiding was het vandaag zover: de eerste schop is symbolisch in de grond gegaan om de aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Deurne af te trappen. E-Fiber en het college van de gemeente Deurne hebben dit moment samen met genodigden gevierd.

Aanleg
In Deurne legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door Spitters. Volgens de planning ligt in juni 2021 in de hele gemeente Deurne het netwerk. In totaal ligt er dan circa 400 kilometer gratis glasvezel van E-Fiber.

Langgekoesterde wens
Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne: “Met de aanleg van glasvezel gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Er is lang naar uitgekeken. Nu is het dan zo ver. Al onze inwoners, ondernemers en organisaties, zowel binnen de bebouwde kom als in het buitengebied, krijgen de kans om kosteloos aangesloten te worden op het glasvezelnetwerk. Dank aan iedereen die hier zijn bijdrage aan heeft geleverd.”

Glasvezelwinkel
Op zaterdag 17 augustus opent E-Fiber feestelijk haar glasvezelwinkel in het centrum van Deurne (Torenstraat 2). Hier kunnen alle inwoners een jaar lang terecht met al hun glasvezel vragen en advies bij provider- en/of abonnementskeuze.

Glasvezelnieuws & updates

Deurne tekent overeenkomst glasvezel

Lees meer

Gemeente Deurne krijgt glasvezel!

Lees meer

Glasvezelkrant ook op de mat in Deurne

Lees meer