FAQ & Contact Zoek
Paarse E-Fiber glasvezel kabel

Eerste glasvezelkabel gelegd in Cuijk

Paarse E-Fiber glasvezel kabel

15-10-2019

Het gaat hard in Land van Cuijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk. St. Anthonis en Boxmeer zijn inmiddels aangesloten op het netwerk en nu gaat ook de schop in de grond in de gemeente Cuijk. In het voorjaar van 2020 ligt het netwerk in de gehele gemeente.

Aanleg
In Cuijk leggen we een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door aannemer SPIE. Volgens de planning zal het nieuwe glasvezelnetwerk in maart 2020 klaar zijn voor gebruik. Bekijk de planning hier.

Glasvezel op elk adres
“We hebben altijd de blik naar voren gehad. Daarbij hadden we één belangrijk uitgangspunt: totale verglazing op elk adres. Zodra je hier verder buiten de kern komt, heb je of een slechte of soms zelfs géén verbinding meer. De behoefte aan glasvezel is enorm,” aldus wethouder Maarten Jilisen.

Huisaansluiting
Alle huishoudens en bedrijven krijgen een gratis glasvezelaansluiting in huis. Indien men daadwerkelijk gebruik wil maken van het nieuwe netwerk, is het afsluiten van een glasvezel abonnement noodzakelijk. Dit is nog steeds mogelijk bij een van de providers. 

 

Benieuwd welke provider, met welk abonnement, bij jou past? Bekijk onze vergelijker!

Glasvezelnieuws & updates

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Iedereen is welkom… Op ons open glasvezelnetwerk

Lees meer

Interview: Datagebruik blijft groeien

Lees meer