FAQ & Contact Zoek

Eerste glasvezelcentrale in Sittard-Geleen

02-06-2022

In Sittard-Geleen is op woensdag 1 juni de eerste glasvezelcentrale geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Sittard-Geleen.

 

Glasvezelcentrale

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in Sittard-Geleen. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. Om gebruik te kunnen maken van de diensten via het glasvezelnetwerk moet een tweede PoP geplaatst worden. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Sittard-Geleen. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/sittard-geleen.

 

Glasvezel biedt elke bewoner nieuwe mogelijkheden en kansen

Eerder liet wethouder Leon Geilen al weten: ‘’Een goede digitale bereikbaarheid wordt ook voor de inwoners van Sittard-Geleen steeds belangrijker.’’ Daarom is wethouder Leon Geilen blij dat glasvezel binnen het bereik van alle inwoners komt. ‘’Of ze nu in de stad, in het dorp of in het buitengebied wonen. Ondertussen is snel en stabiel internet onmisbaar geworden voor iedereen en het gebruik groeit, zeker de laatste twee jaar met het vele thuiswerken. Daarom zijn wij blij met partijen als E-Fiber die willen investeren in een glasvezelnet in onze hele gemeente, zodat we iedereen een toekomstbestendige, snelle verbinding kunnen bieden.”

 

Kosteloze aansluiting in huis

Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer Circet en Zener in opdracht van E-Fiber. Zolang de aannemers bezig zijn met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op e-fiber.nl/sittard-geleen is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt is de gemeente Sittard-Geleen in het eerste kwartaal van 2024 op het netwerk aangesloten.

Glasvezelspreekuren: open voor vragen

Lees meer

Webinar: aanleg glasvezelnetwerk (Sittard-Geleen)

Lees meer