FAQ & Contact Zoek

Algemeen

Eerste glasvezelcentrale in Mook en Middelaar

01-10-2020

In Mook en Middelaar is op donderdag 1 oktober de eerste glasvezelcentrale geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Mook en Middelaar. Binnen een paar maanden is het eerste gebied, van circa 1900 adressen, aangesloten op het netwerk en kan iedereen met een abonnement gebruik maken van het nieuwe glasvezelnetwerk.

 

Glasvezelcentrale
Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in Mook en Middelaar. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. Om gebruik te kunnen maken van de diensten via het glasvezelnetwerk moet een tweede PoP geplaatst worden. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Mook en Middelaar. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/mook-en-middelaar.

 

Kosteloze aansluiting in huis
Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer BAM in opdracht van E-Fiber. Zolang BAM bezig is met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op e-fiber.nl/mook-en-middelaar is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt is heel gemeente Mook en Middelaar in het tweede kwartaal van 2021 op het netwerk aangesloten.

Glasvezelnieuws

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer