FAQ & Contact Zoek
PoP Zundert

Eerste glasvezelcentrale in gemeente Zundert

PoP Zundert

25-02-2021

In Rijsbergen is op donderdag 25 februari de eerste glasvezelcentrale geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Zundert. Binnen een paar maanden is het eerste gebied, van circa 3000 adressen, aangesloten op het netwerk en kan iedereen met een abonnement gebruik maken van het nieuwe glasvezelnetwerk.

Glasvezelcentrale

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk. In de gemeente Zundert worden in totaal vier glasvezelcentrales geplaatst. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Zundert. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is hier te vinden.

Kosteloze aansluiting in huis 

Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemer Spitters in opdracht van E-Fiber. Zolang Spitters bezig is met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Bekijk hier de  gebiedsverdeling. Als alles volgens planning loopt is de hele gemeente Zundert in het tweede kwartaal van 2022 op het netwerk aangesloten. 

Glasvezelnieuws & updates

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer