FAQ & Contact Zoek
Eerste glasvezelcentrale in gemeente Hoeksche Waard

Eerste glasvezelcentrale in gemeente Hoeksche Waard

21-04-2024

In Strijen is op donderdag 8 juli de eerste glasvezelcentrale geplaatst, ook wel Point of Presence (PoP) genoemd. Vanuit deze centrale gaan de glasvezelkabels naar de woningen en bedrijven in de gemeente Hoeksche Waard. Nog voor het einde van het jaar zullen de eerste bewoners worden aangesloten op het netwerk en kan er gebruik worden gemaakt van het nieuwe glasvezelnetwerk. 

 

Glasvezelcentrale

Een glasvezelcentrale is een belangrijk onderdeel van het glasvezelnetwerk in Hoeksche Waard. Vanuit het verdeelstation wordt de glasvezelverbinding naar alle woningen en bedrijven gelegd. De glasvezelcentrale lijkt qua uiterlijk op een elektriciteitshuisje. De plaatsing is een tastbaar begin voor de komst van glasvezel in Hoeksche Waard. Meer informatie over de aanleg en de meest recente planning is te vinden op e-fiber.nl/hoekschewaard.

 

Kosteloze aansluiting in huis

Het glasvezelnetwerk wordt gerealiseerd door aannemers BAM en Spitters in opdracht van E-Fiber. Zolang de aannemer bezig is met de werkzaamheden in het PoP-gebied kunnen de bewoners van die buurt kosteloos een aansluiting in huis krijgen door een glasvezelabonnement af te sluiten. Op e-fiber.nl/hoekschewaard is de gebiedsverdeling te vinden. Als alles volgens planning loopt is heel gemeente Hoeksche Waard in 2023 op het netwerk aangesloten.

 

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.