FAQ & Contact Zoek
E-Fiber aansluiting in Zeevang

Eerste glasvezelaansluitingen in Kwadijk

E-Fiber aansluiting in Zeevang

16-09-2019

Openbare Basisschool Prinses Beatrix is als eerste aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van E-Fiber. Vanaf nu maken ze gebruik van supersnel en stabiel internet via glasvezel. 

Op maandag 16 september was het feestelijke moment daar. Provider Trined activeerde op feestelijke wijze de glasvezelaansluiting van Openbare Basisschool Prinses Beatrix. Coördinator en docent Monique Stam (OBS Prinses Beatrix) is erg blij met de activatie.

Wij zijn heel blij met het nieuwe glasvezelnetwerk. Hierdoor is er eindelijk meer snelheid en vaart in het gebruik van internet. Voor ons als school is dit erg belangrijk. We werken veel met computers en internet met de kids. Denk hierbij aan online programma’s waar we les meegeven. Snel internet is voor ons dus echt een pré​. Het zorgt voor stabiliteit en zekerheid.” Aldus Monique Stam.

De eerste aangesloten particulier, meneer Geus, is ook enthousiast: “Wij zijn echt heel blij, ik merk meteen dat alles veel sneller is. Ik ben vooral aangenaam verrast door het werk wat de monteur heeft geleverd. Hij heeft heel hard gewerkt en hielp uitstekend. Daarnaast heeft hij heeft voor ons ingesteld: de iPad, de laptop, de telefoon… echt alles. Hierna heeft hij ook nog alles met ons getest. De aansluiting liep perfect.”

De activatie van glasvezel is tijdens de aanleg nog kosteloos. Alle inwoners uit de Zeevang kunnen zich nog steeds inschrijven voor een glasvezelabonnement bij Trined

Aanleg in de Zeevang
Het complexe aanleg gebied in de Zeevang kent veel uitdagingen, maar door intensief overleg tussen de aannemer NKM en de gemeente Edam-Volendam zijn de grootste hobbels zijn genomen. Na Kwadijk, staan de komende maanden, de huishoudens in Oosthuizen op de planning om geactiveerd te worden. Hierna volgen de andere dorpen in de regio. 

 

Glasvezelnieuws & updates

Spectaculaire boringen voor glasvezel in Zeevang

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Alle Nederlanders supersnel internet in 2023

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer