FAQ & Contact Zoek

Eerste glasvezelaansluiting in de gemeente Roerdalen geactiveerd!

15-12-2021

E-Fiber heeft maandag 13 december het allereerste pand in Melick aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider Tweak heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente Roerdalen.

 

Vandaag werd de glasvezelaansluiting bij Pascal Ruiter geactiveerd. Pascal was als IT-er direct overtuigd van het nut van glasvezel. Hij is dan ook erg blij met deze eerste activatie: “De capaciteit van nu is onvoldoende voor de toekomst, net zoals bij het elektriciteitsnet dat de ontwikkelingen amper kan bijhouden. Een betrouwbare internetverbinding is erg belangrijk voor mij. En dankzij de uploadsnelheid van glasvezel gaat thuiswerken veel soepeler. “

 

De aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Roerdalen gaat hard!

De komende tijd is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Roerdalen. Als alles volgens planning verloopt zijn eind volgend jaar alle straten binnen de gemeente Roerdalen aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement afsluit krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het pand waarmee gebruik gemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie. 

 

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

 

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Roerdalen van glasvezel kunnen voorzien.” aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.