FAQ & Contact Zoek
Eerste huis met glasvezel in Oss

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Oss

Eerste huis met glasvezel in Oss

25-11-2020

E-Fiber heeft woensdag het allereerste huis in de gemeente Oss aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider SNLR heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

 

Onder toeziend oog van E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van de Turgut Kara geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: Quote van de bewoners: “Je moet tegenwoordig mee met de techniek, en ik wil graag  gebruik kunnen maken van supersnel internet.’’ 

Aanleg in Oss
De komende jaren is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Oss. Als alles volgens planning verloopt zijn eind 2022  ruim 39.000 adressen binnen de gemeente Oss aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement afsluit krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het pand waarmee gebruik gemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie.
Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Oss van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

Glasvezelnieuws & updates

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Ambassadeurs uit de gemeente Oss aan het woord

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer