FAQ & Contact Zoek
Eerste huis met glasvezel in Mook en Middelaar

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Mook en Middelaar

Eerste huis met glasvezel in Mook en Middelaar

26-01-2021

E-Fiber heeft dinsdag het allereerste huis in de gemeente Mook en Middelaar aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider Tweak heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Onder toeziend oog van E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van de familie Jacobs geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: Quote van de bewoners: “Wij hebben gekozen voor glasvezel omdat dit de toekomst is. Zeker nu er vanuit huis gewerkt wordt en de kinderen vanuit huis studeren is een stabiele snelle internetverbinding belangrijk en onmisbaar.’’ 

Aanleg in Mook en Middelaar
Dit jaar is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Mook en Middelaar. Als alles volgens planning verloopt zijn in april 2021 alle straten binnen de gemeente Mook en Middelaar voorzien van het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement, afsluit krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het pand waarmee gebruik gemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie. 

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

Een snelle verbinding is onmisbaar
De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Mook en Middelaar van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

Glasvezelnieuws & updates

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer