FAQ & Contact Zoek

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Koggenland

08-07-2020

E-Fiber heeft woensdag het allereerste huis in de gemeente Koggenland aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider TriNed heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Onder toeziend oog van wethouder Caroline Van de Pol en E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van Arjan en Samantha in Koggenland geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: ‘’Glasvezel gaf ons enorm veel keuzevrijheid. Ik kon zelf de provider kiezen die het beste bij onze wensen aansloot.”

Aanleg in Koggenland
De komende maanden is E-Fiber druk bezig met het aansluiten van veel huishoudens en ondernemingen in Koggenland. Als alles volgens planning verloopt is begin 2021 heel Koggenland aangesloten. De 2.700 adressen die al zijn aangesloten worden nu door de providers geactiveerd. Deze inwoners en ondernemers kunnen gaan profiteren van supersnel en stabiel internet. Andere geïnteresseerden kunnen nog steeds een abonnement afsluiten. Ondertussen gaat E-Fiber in de rest van Koggenland door met graven en aansluiten. In totaal wordt er in Koggenland circa 300 kilometer glasvezel aangelegd. 

Een snelle verbinding is onmisbaar
De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Koggenland van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

Glasvezelnieuws & updates

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer