FAQ & Contact Zoek

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Gennep

03-07-2020

E-Fiber heeft vrijdag het allereerste huis in de gemeente Gennep aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider TriNed heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Onder toeziend oog van wethouder Janine van Hulsteijn en E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van de familie Hillebrands geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: “het internet bij de vorige provider was niet stabiel te krijgen. We zijn heel blij dat we nu van snel en stabiel internet via glasvezel kunnen genieten.”

Aanleg in Gennep
De komende maanden is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Gennep Zuid, Heijen en Gennep-Noord. Als alles volgens planning verloopt zijn eind 2020 ook heel Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide aangesloten. In totaal ligt er dan circa 170 kilometer gratis glasvezel van E-Fiber. 

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

Een snelle verbinding is onmisbaar
De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Gennep van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

Glasvezelnieuws & updates

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

Gemeente Gennep kiest E-Fiber voor aanleg glasvezelnetwerk

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

Eerste glasvezelkabel gelegd in Gennep

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer