FAQ & Contact Zoek

22-07-2021

E-Fiber heeft donderdag 22 juli het allereerste pand in Rijsbergen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider SNLR heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

 

Vandaag werd de glasvezelaansluiting in het bedrijf Digital Video Products in Rijsbergen geactiveerd. Eigenaar Dré Frijters stapt zowel zakelijk als privé over op het nieuwe glasvezelnetwerk en is erg blij met deze eerste activatie: “ een goede internetverbinding en snelheid zijn essentieel voor mij. Ik sla veel van mijn werk op in de cloud, het gaat om zware bestanden. Dankzij de uploadsnelheid van glasvezel gaat mij dit nu veel minder tijd kosten. Wat de huidige verbinding aan snelheid kan bereiken is niet meer voldoende en glasvezel staat voor mij voor de toekomst en oneindige mogelijkheden als het gaat om snelheid “


De aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Zundert gaat hard!
De komende tijd is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Zundert. Als alles volgens planning verloopt zijn volgend jaar april alle straten binnen de gemeente Zundert aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement afsluit krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het pand waarmee gebruik gemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie. 


Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

 

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Zundert van glasvezel kunnen voorzien.” aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.