FAQ & Contact Zoek

Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd in Bergen

26-01-2021

E-Fiber heeft woensdag het allereerste huis in Bergen aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider TRINED heeft de aansluitingen meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

Onder toeziend oog van E-Fiber werd de glasvezelaansluiting van de heer Thonen geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: Quote van de bewoners: “Snel internet is onmisbaar in de huidige samenleving op dit moment. Het is mooi om de eerste snelle jongen in de gemeente Bergen te zijn.’‘

Aanleg in Bergen
Het komende jaar is E-Fiber druk bezig met het realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens en ondernemingen in Bergen. Als alles volgens planning verloopt zijn eind 2021 alle straten binnen de gemeente Bergen aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Inschrijven voor een kosteloze aansluiting kan nog in een groot deel van Bergen. Ga naar E-Fiber.nl om jouw mogelijkheden te bekijken.

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

Een snelle verbinding is onmisbaar

De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Bergen van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

Glasvezelnieuws & updates

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

E-mailadres en overstappen op glasvezel

Lees meer

Dé vijf technologische trends van 2020

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer