FAQ & Contact Zoek

Eerste aansluiting in Moerdijk geactiveerd

02-06-2022

E-Fiber heeft vrijdag het eerste huis in de gemeente Moerdijk aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk. Provider Freedom Internet heeft de aansluiting meteen geactiveerd. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van het glasvezelnetwerk in de gemeente.

 

Vandaag werd de glasvezelaansluiting van de familie Wijgergangs in Zevenbergen geactiveerd. De bewoners zijn erg blij met deze activatie: ‘’We hebben geen televisie abonnement en kijken alles via internet, het is dus heel belangrijk dat internet bij ons supersnel en stabiel is.’’

 

Ook vanuit het gemeentebestuur klinken verheugde berichten. “Het is goed nieuws dat de eerste bewoners aangesloten zijn en kunnen genieten van het glasvezelnetwerk”, aldus wethouder Van Dorst.

 

De aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Moerdijk gaat hard!

De komende tijd is E-fiber samen met aannemer Circet druk bezig met graven en realiseren van de aansluitingen bij veel huishoudens in Moerdijk. Als alles volgens planning verloopt zijn volgend jaar maart alle straten binnen de gemeente Moerdijk aangesloten op het glasvezelnetwerk van E-Fiber. Iedereen die tijdig, voor het einde van de werkzaamheden, een abonnement afsluit, krijgt ook een gratis glasvezelaansluiting tot in het (bedrijfs)pand waarmee gebruikgemaakt kan worden van supersnel en voordelig internet, interactieve televisie en telefonie.

 

Ondertussen gaan de providers door met het activeren van de abonnementen. Iedereen met een abonnement wordt door hen geïnformeerd over de planning.

 

Een snelle verbinding is onmisbaar
De ontwikkelingen gaan snel. De hoeveelheid data die netwerken doorgeven, groeit 40 procent per jaar. “We internetten niet alleen, maar we kijken ook steeds meer televisie via internet, denk aan bijvoorbeeld Netflix en Disney+, en aan uitgesteld tv kijken. Intussen neemt ook de beeldkwaliteit toe. Van Full HD via Ultra HD naar Super UHD, met steeds hogere resoluties voor een beter en scherper beeld. Dat kost allemaal veel bandbreedte. Voor glasvezel is deze groei geen enkel probleem. We zijn blij dat we heel Moerdijk van glasvezel kunnen voorzien. Vandaag is er weer een belangrijke mijlpaal bereikt”, aldus commercieel directeur E-Fiber Gerard Overmars.

 

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.

5x de verbindende kracht van glasvezel

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer

“Het overstappen ging vlekkeloos”

Lees meer

5x het leven met supersnel internet

Lees meer