FAQ & Contact Zoek
Ondertekening convenant Bijenlandschap

Algemeen

E-Fiber tekent convenant met Bijenlandschap West Brabant

Ondertekening convenant Bijenlandschap

22-04-2021

Op Nationale Zaaidag is E-Fiber officieel trots partner geworden van Bijenlandschap West Brabant. De ondertekening van het convenant is een feestelijke aftrap van een mooi initiatief. Door tijdens het aanlegproces van de glasvezelnetwerken de bermen in te zaaien met  rode en witte klavers, gaat E-Fiber bijdragen aan het verbeteren van het leefgebied van bestuivers. Zo ontstaat er een aaneengesloten netwerk en kleurrijk bloemenlint voor bijen.

500 kilometer berm voor de bijen
E-Fiber biedt huishoudens en bedrijven supersnel internet. Vanuit het initiatief van Bijenlandschap West-Brabant heeft E-Fiber de voorschriften voor de aanleg van glasvezelnetwerken aangepast. E-Fiber schrijft nu standaard het rode- en witte klaver zaad voor tijdens de aanleg om daarmee de bermen in de buitengebieden in te zaaien. In 2021 zal er ongeveer 500 km berm worden aangeplant met klaverzaad in projecten door heel Nederland (o.a. in Moerdijk, Zundert, Hoeksche Waard en Oss). In 2022 is de doelstelling om nog eens 500 km aan te planten. E-Fiber verwacht op deze manier bij te kunnen dragen aan een verbetering van de leefomgeving van bestuivers bij de aanleg van glasvezelnetwerken door heel Nederland. 

Belangrijke bestuivers
Bijen zorgen voor bestuiving. Zonder bijen geen vrucht, geen zaad en geen toekomst. Door het verspreiden van stuifmeel zorgen bijen ervoor dat we kunnen genieten van groenten en fruit, maar ook van bijvoorbeeld mosterd, zonnebloemolie en koffie. Bijen zorgen voor ongeveer 1/3 van elke hap die wij eten. Helaas gaan bijen en andere bestuivers achteruit in soorten en aantallen. De helft van de 360 soorten wilde bijen worden bedreigd in hun voortbestaan. Wilde bestuivers hebben een geschikt, bloemrijk landschap nodig! En dat is precies wat E-Fiber ze gaat bieden. 

Samenwerking
E-Fiber is trots om te mogen samenwerken met Bijenlandschap West-Brabant. Met de kennis binnen het Bijenlandschap kunnen zij E-Fiber adviseren om de werkprocessen aan te passen. Zo zorgt E-Fiber dat de voetprint tijdens de aanleg kleiner wordt en zij kunnen bijdragen aan het verbeteren van het leefgebied van bijen en bestuivers waarin de netwerken worden aangelegd.

Ander nieuws

E-Fiber bereikt belangrijke mijlpaal!

Lees meer

10 meest gestelde vragen over glasvezel

Lees meer