FAQ & Contact Zoek

E-Fiber steunt lokaal initiatief in Hoeksche Waard

02-12-2021

E-Fiber is in juni 2021 gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Hoeksche Waard. Eind 2023 zal de hele gemeente kunnen genieten van de snelste en meest stabiele internetverbinding van Nederland. Naast een supersnelle internetverbinding draagt E-Fiber ook graag bij aan de verbinding in de buurt door middel van het steunen van lokale initiatieven.

Buurt initiatieven
Dat E-Fiber glasvezel komt brengen naar Hoeksche Waard is natuurlijk goed nieuws, maar dat is niet alles. In het glasvezel magazine wat naar alle inwoners is verstuurd stond de oproep om lokale initiatieven aan te dragen die wel wat steun konden gebruiken. E-Fiber is blij dat er gehoor is gegeven aan de oproep en dat er een mooi initiatief is gevonden om een echte win-win situatie te creëren.

Speeltuinvereniging Speelvlucht
De speeltuin van speeltuinvereniging Speelvlucht aan de Boezemsingel in Oud-Beijerland is voorgedragen door één van de buurtverbinders in Hoeksche Waard. E-Fiber is samen met de speeltuinvereniging van mening dat een speeltuin bijdraagt aan de verbinding in een buurt en dat is iets waar E-Fiber graag een bijdrage aan levert. Niet alleen een supersnelle verbinding in de grond dus, maar ook iets wat bijdraagt aan de verbinding in de buurt. De bijdrage zal plaatsvinden in de vorm van een gloednieuwe trampoline die 1 december jl. is overhandigd onder toeziend oog van Maarten Chen (voorzitter), Guus Sundermeijer (coördinator onderhoud) & Ad Hameete (penningmeester). In het voorjaar kunnen de inwoners komen springen.

De voordelen van glasvezel
We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 20x zo snel downloaden en uploaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het E-Fiber netwerk is een open netwerk met meerdere aanbieders. Ook is glasvezel beter voor het milieu. Voor meer voordelen ga naar e-fiber.nl/hoekschewaard.

Overstappen op glasvezel
Alle inwoners die tijdens de aanleg een glasvezelabonnement afsluiten bij één van de aangesloten providers krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting in huis. In Hoeksche Waard is er keuze uit maar liefst elf verschillende providers met een ruim aanbod aan abonnementen. Bewoners die hulp willen ontvangen bij de keuze en de overstap, kunnen vrijblijvend een afspraak maken met een onafhankelijke glasvezel-expert via e-fiber.nl/persoonlijk-advies.

Glasvezelnieuws & updates

Aanleg glasvezelnetwerk in Hoeksche Waard gestart!

Lees meer