FAQ & Contact Zoek

Algemeen

E-Fiber bereikt belangrijke mijlpaal!

01-10-2020

Netwerkbeheerder E-Fiber maakt grote stappen bij de uitrol van haar glasvezelnetwerken. Inmiddels heeft het bedrijf honderdduizend adressen door heel Nederland aangesloten op glasvezel, ook wel ‘homes passed’ (HP) genoemd. E-Fiber heeft daarnaast nog een projectenportefeuille met werk in uitvoering voor nog eens honderdduizend adressen.

 

Het bedrijf is hard op weg om haar ambities waar te maken om een stevige nummer drie van de Nederlandse markt te zijn op het gebied van glasvezelaanleg. In 2020 worden naar alle waarschijnlijkheid vijftigduizend adressen door E-Fiber op het netwerk aangesloten. De intentie is om dit tempo nog verder op te voeren. 

Ambitie voor verdere groei
E-Fiber heeft de ambitie om verder te groeien en voert daartoe doorlopend gesprekken met diverse gemeenten die geïnteresseerd zijn in de aanleg van glasvezel voor de gehele gemeente. Verdere gebiedsuitbreiding staat dan ook al op de planning. Steeds meer gemeenten weten E-Fiber te vinden door haar unieke aanpak en missie. E-Fiber sluit namelijk niet alleen de kernen van gemeenten aan, maar voorziet ook de buitengebieden, kleine dorpen en bedrijventerreinen van glasvezel.  

Over E-Fiber
E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen. Om zo een uniek ‘open’ glasvezelnetwerk aan te leggen waarop iedere provider zijn diensten mag leveren.