FAQ & Contact Zoek
Drie vrouwen met wijn en eten

Blijf verbonden met de buurt

Drie vrouwen met wijn en eten

27-09-2019

Beter een goede buur dan een verre vriend… Daarom wordt vandaag massaal burendag gevierd. Buren zijn niet alleen praktisch (wie verzorgt de planten of de kat als jij op vakantie bent) maar ook super leuk! Met deze 5 tips blijf je verbonden met de buurt!

1. BuurtApp
Wie heeft een boor te leen? Iemand zin in een kopje koffie? Ik heb een sleutelbos gevonden op het Dorpsplein. Wij hebben ijsjes over en onze vriezer is stuk, wie wil er een ijsje?
Reden genoeg voor een buurtApp… 

2. Buurtbarbecue
Leer de buren (nog) beter kennen door een buurtbarbecue. Laat iedereen wat meebrengen. Van hapjes tot salades. Van broodjes tot biertjes. Van vlees tot vega. Zet de straat af (in goed overleg met de gemeente natuurlijk), een hele lange gedekte tafel door de straat en… aanschuiven maar! De vrouwen keren de vleesjes, de mannen proeven de wijntjes. En het was nog lang gezellig…

3. Huis-aan-huis borrel
Lekker gluren bij de buren. Maar dan gezellig! Bij een huis-aan-huis borrel ga je voor elke gang naar een ander huis. Vergeet vooral de drankjes niet. Iedereen die meedoet brengt wat in. En hoe meer gangen, hoe gezelliger. Borrel, voor, hoofd, na. Amuse, spoon, kaasplankje, koffie. Vergeet de kinderen niet! 

4. Stratentoernooi
Een leuk en sportief (!) uitje voor de buurt! Organiseer een stratentoernooi. Hockey, voetbal of volleybal. Elke straat krijgt een eigen teamkleur. Klop aan bij de plaatselijke vereniging voor de velden, wedstrijdschema erbij en vergeet niet vooral te proosten met elkaar op de overwinning. En… meedoen is belangrijker dan winnen!

5. Opgeruimd woont netjes
Niet lekkerder dan een opgeruimde buurt. Zo kun je optimaal genieten van je woonomgeving. Organiseer daarom een keer een opruimdag. Handen uit de mouwen en hatseflasts. En na een uurtje met elkaar schoonmaken is een koffie met een stukje taart meer dan verdiend.

Fijne nationale burendag!

Glasvezelnieuws & updates

5x het leven met supersnel internet

Lees meer

Iedereen is welkom… Op ons open glasvezelnetwerk

Lees meer

Interview: Datagebruik blijft groeien

Lees meer