FAQ & Contact Zoek
Paarse glasvezelkabel van E-Fiber

Ambassadeurs uit de gemeente Oss aan het woord

Paarse glasvezelkabel van E-Fiber

19-07-2019

Het belang van de aanleg van glasvezel speelt ook onder de inwoners van Oss. Samen kies je voor glasvezel. Ronald en Marianne uit Oss vertellen waarom zij willen dat het netwerk er komt.

Marianne van der Veeken (57, administratieve conciërge basisschool) en haar zoon Rik (27, ICT-er) wonen in buitengebied ’t Wild en hebben nu helemaal niks’. Daar worden ze langzaam gek van.

“Er moet glasvezel komen, omdat wij hier nu helemaal niks hebben. Internet via ADSL van KPN is veel te traag. Hier is ook geen (coax) kabel aanwezig, dus we kijken TV via Digitenne. Als iemand langs de antenne loopt, hapert het beeld en het geluid. Down- en uploaden kost vreselijk veel tijd. Denk aan films streamen via bijvoorbeeld Netflix of online spellen spelen. Mijn zoon is ICT-er en wordt langzaam gek, zo traag is het hier.”

Betere TV
“Zelf wil ik heel graag betere TV. Verder denk ik dat je steeds meer data nodig hebt om gewone dagelijkse dingen te doen. Even je zorgpolis bekijken, je administratie, alles. Genoeg Ossenaren moeten het willen en ik moet eerlijk zeggen: als ik zelf kabel had, weet ik ook niet of ik het nodig zou vinden. Maar, voor alles wat je doet, heb je straks internet nodig. Dus hup, met z’n allen aan de glasvezel!”

Ronald Kops (49, systeembeheerder) en woont in Oss Zuid. Hij kan niet wachten tot er glasvezel ligt.

“Ik wacht al jaren op glasvezel in Oss. Ik werk wel eens op locaties waar wel snel internet is en daar loopt alles veel soepeler. Toen Uden en Veghel overgingen op het glasvezel, was dat bovendien een enorme stimulans voor het bedrijfsleven. Veel mensen die als ZZP-er thuis werken, kunnen hun diensten makkelijker aanbieden. Denk aan webshops die al hun producten in de Cloud zetten en dat straks in een oogwenk doen. Of neem de thuiszorg, waarbij cliënten zelf contact op nemen met een zorgverlener via een videoconference.”

Kies voor de toekomst
“De snelheid in Oss is redelijk, maar de snelheden die E-Fiber aanbiedt zijn het dubbele. Ik, als ICT-er, vind het heel belangrijk dat ik snel kan uploaden en dan is glasvezel niet te verslaan. Mijn oproep aan Oss is: met glasvezel maken we de regio toekomstbestendig. De diensten die particulieren en bedrijven krijgen aangeboden, eisen steeds meer bandbreedte. Koper is een beperkte techniek, die op zijn einde loopt. Glasvezel is de toekomst.”

Glasvezelnieuws & updates

Interview: Datagebruik blijft groeien

Lees meer

Kan ik mijn oude Ziggo e-mail adres meenemen naar de nieuwe provider?

Lees meer

Start campagne voor glasvezel in gemeente Oss

Lees meer